2012-01-31

CupCake Nenas, Satey Willy dan Steambot

Assalamualaikum!

Alhamdulillah kesihatan tuan tanah dah kembali stabil, walaupun bibir rasa kering, pastu badan kebas-kebas lagi, tapi dah takde rasa malas-malas nak buat keje dah. Syukur ujian berjaya diharungi dengan tabah.

So dah seminggu lebih jugak tak lalu nak makan apa-apa melainkan hirup sup ketam, makan megi atau minum air kosong dan 100 plus aje. Tapi dua-tiga hari ni selera makan dah kembali pulih walaupun belum sepenuhnya. Lepak-lepak kat Satey Willy dengan John, MasMz, Kak Coco dan Lily hari ahad hari tu pon, lalu tengok je satey depan mata. Nak menghabiskan 3 cucuk satey pon payah. Kan best kalo selalu macam tu, boleh kurus! Muahahahaha. Di samping tu ada jugak Kak Coco bawak resepi baru kapkek dia, iaitu kapkek Nenas!!! Hahah sapa kata nenas takleh buat kapkek! Kak Coco boleh buat okay! Pasni nak suruh buat Kapkek Jambu Pink pulak!

Semalam pulak, sempat jugak join lepak dengan Geng Ungu (walaupun tak cukup 2 orang) makan steambot kengkononnya. Lokasi di International Steambot, Bangi. Nama bukan main lagi Internasional tapi takde la internasional sangat. Setakat steambot-steambot biasa je. Aku pun bukannya nak makan sangat, setakat grill daging lembu, ayam dan cendawan je. Yang lain semua tak berapa lalu nak telan.

Motif utama sebenarnya nak jumpe kengkawan yang dah lama giler tak jumpa . Hahah giler tu, padahal duduk dekat-dekat je memasing. Seronok betol dapat jumpa kengkawan. Kengkonon plan nak shooting cuti Hari Wilayah esok ni, tapi aku tak boleh join sebab nak balik kampung. Mood menghitung hari makin menebal, satu apa benda tak shopping lagi, orang lain semua dah ada kasut baru la, baju baru la, seluar baru la....hadoi bile aku nak shopping benda baru jugak ni???? 

Ok la, shopping last minit lagi mencabar! Tunggu.

WASSALAM.


Semangat nak jumpe kengkawan dan makan kapkek, aku datang awal giler...tengok tu, kedai pon tak ramai orang lagi muahahahaa. Kedai satey Willy yang hujung tu sekali tu.
Tu dia kapkek kak Coco!!! Bukan setakat kapkek Nenas! Tapi kapkek cekelat pon ada! Nampak tak warnanya yang keemasan itu? hahahah. Sedap tau!
Ni dia Satey Willy yang John selalu idamkan tu, aku makan 3 cucuk je, yang lain semua John yang makan muahahahaah! Orang lain tengok je.
Beralih pulak ke International Steambot, Bangi. Lokasinya betol-betol sebelah kedai Wong Solo.
Sedap jugak baby carrot grill nih!
Dan juga bebenda lain yang di grill. Sedap jugak la, terbuka selera aku semalam. Harga buffet steambot RM 25 untuk dewasa dan RM 15 untuk kanak-kanak.


23 comments:

  1. cissss!!!!!!!!!! baru nk komen dah kak anash komen dulu. k bye nk merajuk~

    ReplyDelete
  2. Akhirnyaaaaa....
    lihatlah donia!!!..
    john tewas ditangan kak coco...
    ...
    janggel...padan le kurus akak nengok ko..
    maintain le lagi...
    tapi tak besh aaa dah tak lawan makan2...
    asyik john je abiskan sume makanan...
    haha

    ReplyDelete
  3. memandangkan diri ku agaks jeles dengan keadaan ehemmmm (cis malas nak sebut).... jom pi makan lagi!!!! Hahahahahahaahahahha

    ReplyDelete
  4. Ahaakssssss nak diet la cenggini muahahahaha.!!!!

    Johnn tewas??? Oh №!!!!!

    Saya dah tak suka makan lepas ni.

    ReplyDelete
  5. lapor la plak tengok sate ni...adeh...ni kalau aku ada mmg kena berebut dgn john la sbb aku pun kuat makan. nampak je aku kecik ye tapi tank aku besau

    ReplyDelete
  6. Fatt:-

    Sape2 hantu satey memang mengidam tengok gambar ni kan hehehhee.

    ReplyDelete
  7. mengada betol org tu sakit patu nk mkn nenas... eeeiii nyiampah tauuu!!! tp kesian gak sbb xlalu nk mkn hahaha.. perasaan gitu tuh kire 20% dr simptom morning sickness.. wahh dh ade experience sket cm org pegnen la yekk hahahha

    ReplyDelete
  8. xpe soping baju lmbt sbb nmpak gaya dh kurus tuh xlalu mkn hihihi..

    ReplyDelete
  9. haha John siap majuk lagik.. lein kali first place tu kasik kt john hahaha

    ReplyDelete
  10. thanks kak ely sbb memahami. hahaha.... ;p nnt sy belanja makan sate k.

    ReplyDelete
  11. janggel mmg nampak kureng selera... and slightly quiet, very un-janggel. 1 week more to fully recover! go go fighting

    ReplyDelete
  12. Ely:-

    Hahahah tu la, tak sabau nak soping baju baru nih!

    ReplyDelete
  13. John:-

    John majuk??? muahahahah Ely tu namanya buang tebiat muahahahaha.

    ReplyDelete
  14. Lily:-

    Memang unjuggelrable sungguh.... sekarang dah mula dapat selera balik....bagus!

    ReplyDelete
  15. Haih..terliur aku tgk satey nih..nasib baik nk makan sabtu ni..tadi Icam msg aku, dia countdown lagi 3 hari nk pegi USS hahahahah

    ReplyDelete
  16. next time aku join willey pulek yea!

    ReplyDelete
  17. BlueEwoke:-

    Jangan riso, dah dekat tarikh nak makan satey tu muahahaha..haish tak sabo betoi aku!!!!

    ReplyDelete
  18. MasZuber:-

    Ye ye sila join Willy! hahaha

    ReplyDelete
  19. Wah..selipar biru..
    Akak ade selipa ijau
    Header muka baru
    Pandai..mana belajau?

    Hehe
    Sempat pantun.
    K anash

    ReplyDelete
  20. wow!!! mcm mana ko buat kotak2 tu? aisehhh...aku ni x reti sngguh!

    ReplyDelete
  21. Kak Anash;-

    Hamboih berpanton2 pulak yer? Mmg saya suka selipar biru, dah keliling Malaysia dah siper tu jalan ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮.

    ReplyDelete
  22. John:-

    Hahah senang je la buat kotak2 tu., pakai Photoscape jer hehehe.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!