Skip to main content

Replied Email Dari AAX

Assalamualaikum!!!

Ada sedikit sinar harapan buat penumpang-penumpang yang dikenselkan kapalterobangnya oleh AAX minggu lepas. Semalam rata-rata dah dapat emel balasan (replied email) daripada AAX untuk meminta semua penumpang yang terjejas dengan pembatalan penerbangan itu untuk mengkompomkan tarikh pertukaran penerbangan mereka. Alhamdulillah tiada charge tambahan katanya. Tak kisah la kan, janji apa yang di rancang tu tetap boleh berjalan walaupon sedikit kucar-kacir itineri dibuatnya.

Dan semalam juga rasanya semua dah terima emel pembatalan untuk flight pulang pulak (haritu flight pergi). Memang diorang kena hantar notification melalui seperate email untuk memudahkan urusan pertukaran atau bayar balik para penumpang yang terjejas. So harap-harap masalah dapat diselesaikan secepat mungkin dengan pertukaran tarikh penerbangan dan sebagainya.

Susah jugak kalau cancel terus sebab kebanyakan daripada penumpang yang terjejas dah buat ground arrangement kan? seperti tiket keretapi, hotel dan sebagainya. Semoga AAX dapat mempertimbangkan situasi ini juga di lain masa.

Apa-apa pun, marilah kita teruskan berdoa agar tiada masalah yang pelik-pelik akan timbul lagi selepas ini! :)

Pssttt:- Langit yang mendung kini semakin cerah...alhamdulillah. 

Psstt 2:- Harap-harap trip aku bulan 5 ni takda gangguan macam sekarang ni! Fuh mintak dijauhkan dari sebarang masalah. 


Dear Sir/Madam
Thank you for emailing Air Asia X
We do apologize for the late reply regarding you request, please be advised that we can move the flight date/time in your booking XXXXXXX  as per your request with no extra charges due to the flight cancelled caused by Air Asia X. The revised travel itinerary will be sent to your e-mail address. For your information both sectors in your booking has been cancelled.
Kindly reconfirm the date/time of you preferred flight so we would moved the flight accordingly to your request as this flight move only can be done once for free of charge. We shall wait for your reply for the outcome.
We apologies for the inconvenience caused. We truly appreciate your valued patronage and we look forward to welcoming you back again soon.
Should you have further enquiries please feel free to email us at aax_preflight@airasia.com

Regards,
Kogi
Preflight TeamAirAsia X Sdn Bhd 

WASSALAM. 

Gambar takde kene mengena? Tapi mereka gembira kan? Semoga AAX juga bawa berita gembira buat semua..:) Kak Coco, saya jugak ada gambo kumbang berbintik!!! :p

Comments

  1. anggap le ini sebagai cabaran. heheh~

    ReplyDelete
  2. Gadisbunga:-

    Ya memang sungguh mencabar minda dan hati! :0

    ReplyDelete
  3. baru inggat i first. lambat by 12 mins

    ReplyDelete
  4. Janggel....
    ooo..mau 'celen' akak eh?
    (jab ..cari gambo binatang comel kecikk...)
    hoyeee...settle dah citer tiket korang ke India...
    (nak poskad! 3 keping dari 3 individu!!!)

    ReplyDelete
  5. Lily:-

    Oh lily, cuba lagi next time hehehehe.

    ReplyDelete
  6. Kak Anash:-

    Hahaha ada binatang lagi kecik??? Jangan cakap kat saya ada gambo sipot babi! Saya takde okay.

    InsyaAllah dah nak setel la kak, tapi tak tau dah kompom ke belom selagi belom dapat reply iti from AAX.

    3 Poskad??? huh baru cadang nak beli satu kongsi 3 orang! haish.

    ReplyDelete
  7. OK! KUMBANG TU SUNGGUH KINKY! HAHAHAHA!

    semoga ko temu jodoh masa kat india, bleh? aummmmm...

    ReplyDelete
  8. aisehhh!!! lmbt skit. prestasi menurut skit sejak busy nih! hampeh~

    alhamdulillah..hrp2 dorang antar kat kita la itenerary yg baru tu. amin..

    ReplyDelete
  9. Biqque:-

    KINKY SANGAT!! AKU SKODENG DIORANG DR PELBAGAI ANGLE TAU! HAHAHAH.

    Haish...aku amin kan aje....kareena kapoor? Aisywaria Rai? Sri Devi? Kajool? Hahahhaha. (tu je nama yg aku tau)

    ReplyDelete
  10. John:-

    Prestasi ko memang sedang merudum! Awas!! Lily semakin mengejar! Muahahaha.

    Amin...semoga segalanya selesai.

    ReplyDelete
  11. ok..good luck for ur future journey!

    ReplyDelete
  12. aku langsung x dapat emel kedua dari Air Asia lagi neh..masih saspen!

    ReplyDelete
  13. Maszuber:-

    Oh mungkin trip ko lewat seminggu dr yg ni kot, insyaAllah ada le tu nanti.

    ReplyDelete
  14. okek kumbang tu lucah haha..

    ha dh dpt email utk balik plak? bagus.. mmg dorg hanto separate.. tokleh komen pjg, thunder sungguh kuat skang nih, aku nk off line dulu.. ciss

    ReplyDelete
  15. Ely:-

    Untuk tontonan 18 taun ke atas aja ye.
    Hahaha.

    Yup betol kata ko diorg hantar separate email.

    Jap..thunder??? storm??? ko kat manakah????? kompius.

    ReplyDelete
  16. huh! nak letak gambo menatang gak aaaaa.... celen letak gambo laksss skrg.... main2 saper first tak geng dah!!! hahahahaha....

    *doa cepat lerrr deme bagi flight kompomesyen yang kita nak tuh! huuuuu

    ReplyDelete
  17. sinarannn..mentari menyinarii.... (lagu sheila majid dedulu hahaha)

    Tahniah ye, kerana berjaya jugak korang ke India..(wish awal2 before pegi), harapnya takde la tuakr2 date lagi dah..

    Weh kumbang tu aku tak paham apa motif ko..Aku terpaksa tutup mata aqilah time tgk blog ko nih HAHAHAHHAHA

    ReplyDelete
  18. aku kt umah.. baru reda hujan.. gile ah cam nk runtuh bukit antarabangsa nih hihi...

    Na, aku pon xpaham napa dia letak gambo kumbang tuh hahahha..

    aku juga berharap Janggel dpt bertemu cinta di sana.. ewahhh kelepak kelempum.. kelepak kelepak.. (okek tak bunyik kompang aku, cam kaset rosak pon ye gak haha)

    ReplyDelete
  19. BlueEwoke:-

    wah wah wah sekali dato Shiela ko eh. Yeay!

    Hahah belom dapat Iti lagi la, mana leh tahniah2 bagai. seriau je.

    Kekek kumbang tu ditujukan khas buat kak Coco je, jangan bagi Aqilah tengok!!! Icam pon tak boleh!

    ReplyDelete
  20. Ely:-

    hamboihhh sana hujan ribut eh...ok . Kat Putrajaya ni panas meleting!

    Ko tak paham ke? buat2 tak paham ely?? tu kan kumbang2 tu tengah berseronok tu... aku nak menggambarkan kegembiraan letew! HAHAHAHHAAHHA.

    Aminkan aje....

    ReplyDelete
  21. Janggel,
    ala...nape le letak gamba kumbang dua ekor tuh...
    aduii..letak le gamba kurang kinky sket (bak kata Biqque)...

    jab ehhh..akak akan cari gamba binatang lain eh....
    tungguuuu(photoscape tak leh download..huhu)

    ReplyDelete
  22. weh, amacam skrg? aku assume sume dh ok la sbb aku baru je baca blog psl ni. ketinggalan skit...sori. so korang pegi lagi awal ke camne?

    ReplyDelete
  23. Kak Anash:-

    Hahahahdah itu je gambo ledibird yang saya ada kak oi.... ala biar la kinky2 sket, ilmu alam dan manusia kekdahnya.

    La takleh download ke photoscape tu??? rugi la.

    ReplyDelete
  24. Fatt:-

    Setakat ni, ada feedback dari AAX so skg nak tunggu pertukaran flight balik pulak... huhuhuh harap2 takde masalah.

    Pergi sehari awal balik sehari awal..so total takde perubahan jumlah hari la.

    ReplyDelete
  25. MasMZ:-

    Cepat, nak letak gambo binatang apa plak yang kinky2 nih?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Food Hunter: Nasi Ganja Yong Suan, Ipoh

Assalammualaikum!
Busy sikit minggu ni sebab kena outstation merata tempat. Demi mencari sesuap nasik la katakan. Amacam? Dah bulan lima ni berapa negara dah korang travel? Hahaha kot-kot la ada yang gigih travel tetiap bulan kan....aku tak mampu huhuhu.
Anyway, kali ni, nak cerita pasal makan. Pernah dengar pasal Nasi Ganja? Aku rasa ramai yang pernah try makan nasi ganja ni. Kalau ke Ipoh,Perak jangan lupa try ok! Katanya trademark di Ipoh, kalau tak pernah cuba adalah sangat merugikan.
So memandangkan aku ni nama je lahir dan pernah la duduk kat Ipoh tu, tapi aku sendiri baru first time try makan Nasi Ganja yang digembar-gemburkan tu. Hahaha lawak jugak bila pikir, orang lain dah lama kot sampai situ, aku ni baru 2-3hari lepas je jejak. Itu pun sebab bos aku yang ajak makan. Lols.
Ok apa sebenarnya nasi ganja?
Nasi Ganja ni sebenarnya nasi kadar je, ala nasi kandaq bak kata orang Penang. Tapi tatau la apa ke jadah nama dia boleh jadi nasi ganja. Mungkin sebab bila kita dah rasa, teringa…

ERL Dan Bas (Putrajaya ke LCCT)

Assalamualaikum...

Dikemaskini pada 31 Mei 2013

Masuk bulan lima ni keadaan cuaca jadi semakin tak menentu, panas...hujan...panas. Nak tidur malam pon tak tenang. Maklumlah bagi orang-orang tak berada macam aku ni, yang tak mampu nak beli aircond mesti tak senang nak tidur malam. Terpaksa berlengging kalo nak tidor huhuhu...
Sebenarnya aku nak share sikit mengenai satu perkara yang aku baru tau..Haish apa lah aku ni kan..ketinggalan zaman betol. Namanya rajin merayau tapi benda-benda basic percutian pon aku tatau. Haish!!!
Ok aku nak cerita cara mudah ke LCCT menaiki ERL dan Bas (ni bagi orang-orang yang tak ada sesiapa nak hantar naik kereta ke LCCT la). Selalu terjadi pada aku, maklumla aku ni rajin le sesangat ke sana ke mari dan kapal terbang jenama Air Asia juga merupakan salah satu pengangkutan yang sering aku gunakan untuk merealisasikan impian percutian aku selain menaiki Al-Faris, kereta aku yang sering bermasalah dalaman tu!

CARA JAUH (PUTRAJAYA - KLIA- LCCT)
Selalu yang aku …

Lombok (Part 1): Welcome to Lombok!

Assalammualaikum!!!

Seperti yang dijanjikan, dan dikala kerajinan menguasai diri, maka terhasillah entry pertama pasal Lombok.InsyaAllah mana yang baik tu, boleh la dijadikan rujukan, tapi kalau ada yang tak elok tu harap jangan diikut...mudah-mudahan kita semua terpelihara dari segala kemungkaran. Amin. Ayuh kita mulakan!

Perancangan Awal.

So macamana boleh timbul idea nak ke Lombok ni? Bila cakap kat kengkawan, yang kata nak ke Lombok, macam-macam reaksi diorang. Macam la Lombok tu tak ada apa-apa kan. Padahal Lombok tu cantik kot! Hahah tetibe emo. Eh belum start lagi rupanya, sebenarnya team asal ke Lombok (hasil perbincangan meja bulat di kedai kopi di Johor Bahru beberapa bulan yang lalu) adalah aku, Dr. Shahrule dan Pae Kpop. Masing-masing beli tiket asing dari JB ke Lombok masa tu. (Motif aku nak gerak dari JB kan? Padahal kat KLIA2 tu macam-macam ada, dekat pulak tu dengan rumah aku). Sebenarnya memang tiket dari JB ke Lombok tu murah, di samping tu aku memang nak beraya sekali…

Kisah Sarapan Roti Bakar Telur Goyang di Transfer Road Dan Berjumpa Blogger Ceria

Assalammualaikum!
Ok ni sebenarnya entry zaman purba, sejak awal tahun dulu aku peram tak post-post dan akhirnya sebab dah takde modal nak tulis blog maka entry ni pon keluar lah ye. OK sebelum tu nak wishSelamat Hari Raya Aidil Fitri lagi kepada semua muslimin dan muslimat, hari raya masih berbaki beberapa hari (kalau beraya sebulan la) hiks. So banyak lagi ke open house mengkome semua? Tahun ni alhamdulillah syukur ada yang sudi menjemput aku pegi open house raya, ke Kelang, ke Damansara, ke Bangi.... orang Putrajaya je takde nak jemput... kfine.
Ok  kembali kepada niat asal.
Suatu ketika dulu (wah macam lama sangat dah ni) aku, John, Chawana, Byya, MasMZ dan Icam, telah (sepatutnya Kak Coco join sekali tapi disebabkan kesihatan ibunya amat kritikal jadi beliau terpaksa tarik diri) mengaturkan satu trip singkat ke Pualau Pinang. Sebenarnya sebab masing-masing dah gigil-gigil nak buat road trip kan, maka setelah ditolak, dihitung akhirnya kami berjaya sampai di Pulau Pinangdengan jay…