2012-02-08

Pre: Travelholic ke USS

Assalamualaikum!!!!

Setelah  meredah kepekatan malam, menongkah arus memotong barisan di pusat imigresen, berlonggok di dalam MRT dan mengharungi perih jerih menapak berkilo-kilometer, akhirnya impian kami semua terlaksana!

Kami telah bersatu! Kami sudah tidak Alien lagi. Semua kepala gila, semua kepala remaja waima seremaja Icam Si Pengembara Tumpangan kaedahnya.

Thank You guys for making this reality! 

Cik Maimoon, Majid Hamid dan Osman takde dalam gambar.


NOTA KAKI:-

  • Untuk Cik Ro selaku ketua ROmbongan (seswai dengan namanya) - Idea anda untuk menyatukan kami semua memang bernas. Tahniah, anda telah berjaya!
  • Untuk Cik Pojiah dan Dahlan - Korang memang sporting dan gigih!
  • Untuk Kassim Mustaffa - Tahniah, kamu sudah berjaya ke obersi!!! Pergi show off dengan kengkawan cepat!!!! WAJIB!
  • Untuk Cik Maimoon - Anda memang sempoi dan berjaya menjadi jurumudi yang bagus! Thank you! Tukang nego air kelapa, ekon dalam dorm dan sebagainya...memang terbaik! And Thanks for the Lens!
  • Untuk Cik Leman - Terima kasih sebab sudi bawak aku ke Seberang Tambak. Walaupon ada kejadian pecah kemera, tapi ko tetap cool, cayalah! Semoga terus tabah. Kontrol diri depan kemera.
  • Untuk Cik Aloyah - Walaupon tak berjaya menghasut, tetapi terhasut diri sendiri! Cayalah! Nak gambar!
  • Untuk Datin Fe'ah - Kesopanan dan kesusilaan tunjang kepada penyatuan kita semua! (cewah macam slogan hari kebangsaan!)
  • Untuk Cik Musalmah Jenab - Ko memang sempoi sebabtolong arrangekan dorm! Thanks. Jauh kan.
  • Untuk Cik Bibah - Menjelma menjadi ketua dorm memang dialu-alukan! Thanks!
  • Untuk Cik Osman - Kemunculan mu yang sekejap-sekejap itu memberi impak maksima pada aku sebab tetiba aku terjebak naik Batlestar Galactica!!!!! Fiuuuuhhhhh.
  • Untuk yang lain-lain Majid Hamid (laki Cik Ro) Lin dan Amy korang walaupon agak senyap tapi boleh masuk ngan kami! Tahniah! heheheh.

UNTUK CIK PUAN LELA MANJA - JANGAN BERSEDIH, LAIN KALI KO WAJIB IKUT KAMI!!!!

Ok , banyak sangat benda nak cerita, tapi tengah penin kepala sebab tak cukup tidor. Nanti bile senang aku sambung lagi! 

Apa-apa pon, trip pertama dah berjaya!!! Jom plan yang lain pulak! YEAY!


WASSALAM.

45 comments:

  1. omg!!! dalam gmbr tu ade yg bermata biru!!! alien btol!!!

    ReplyDelete
  2. John:-

    Ko memang Gigih John!
    Hahaha anyway thanks!

    ReplyDelete
  3. omaiiiiii..... nape post time john dah bangun TIDO????????

    ReplyDelete
  4. MasmZ:

    Ni sempat pos kat opis sebb dah habes keje hahaha.. Joh mmg ada penanda aras tu hahaha.

    ReplyDelete
  5. am not in the picture!!!!! ada kah i yg menangkap gambo tersebut? jeng jeng jeng....?

    ReplyDelete
  6. Lily:-

    Haah la u takde!!!! Baru perasan!! Masa ni u sibuk cari tiket kan?

    ReplyDelete
  7. Ha kuar dah teaser.. tak leh jadi nih! hahahah..

    Tak sia2 drive tgh malam buta nk ke seberang, hasilnya sungguh memberangsangkan, lepas ni boleh ke obersi main salji pulak , icam nk ikut jugak katanya, tak tau la apa pulak dia nk jual lepas nih heheheh

    Kepada anda semua (cewah)..i lap u all..next trip ke mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. BlueEwoke:-

      Hahah tu la dah kua pulak hari ni. Nak pegi negra bersalji???? Alamak kat mana tu!!! Nak ikot! Hahahaaa

      Delete
  8. aku rasa kita patut kumpul sume gambar la! ada yg ada dan takde kan? bleh ke kita share gambar yg ada orang jer? yg gambar bangunan tak payah pun takpe :D

    pembetulan : bukan cik majid, tapi cik hamid ye. sekain.

    ReplyDelete
  9. OMG, ini pemberi semnagat utk update sendiri punye nehh!!!

    sorry kengkawan, ter-arrange hostel yang beribu batu jauh dari mrt station...kuang kuang kuang ;p

    ReplyDelete
  10. Biqque:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ tu la tersilap nama pulak . Aku tak kesah kalo nak share semua gambar pon boleh. Gambar dr kemera aku la. Hehehe

    ReplyDelete
  11. @biqque, aku nk share sume gmbr. kalo korang taknak boleh delete sendiri. no hard feeling noted okies. hehehe. tak sabor nk share2 gmbr pulok! dgrnya dlm kamera cawan..byk gmbrku. kekeke.

    @janggel, aah laaa lily takde!!! kita tak amek pun kan gmbr sume org ade. sedihhhh...

    ReplyDelete
  12. ha aku jenis tak kisah share gambar...cuma gambar aku takde la segempak gambar2 korang...malu jer nanti...hahaha! tapi mmg aku tak banyak amik sgt pun. geram ngan camera G12 orang tuuuu, cantik gile!

    slalu aku ngendeng kat chawana jer, ni ada korang, LAGI MAK TEMAH SUKEEEEE! if korang tak kisah, bleh juger :D

    ala maszuber, tak kisah la...sume tak tau pun sejauh mana betel box tu kan :) pasni kita review kat tripadvisor la hahaha!

    ReplyDelete
  13. if nak share, kita leh jumpa and bawak external hdd or laptop patu copy secara berjemaah.

    satu lagi cara kitorang, buat preview :D tgk gambar ramai2 patu bantai gelak. kalau la tv beso aku tu tak kena curi, aku tak kisah je nak buat tayangan perdana...haih...tv cabuk ni takleh connect ke laptop :(

    word verification : soentap

    MANA DIA TAU AKU SENTAP TV AKU KENA CURI! CILAKAS TUL!

    ReplyDelete
  14. MasZuber:-

    Hahaha sila jangan malas ye...walaupun kite ni kene duduk belakang2 je tapi dalam bebelog sila kedepan yer! hahahaa

    ReplyDelete
  15. John:-

    Tu la, aku mmg dari dulu tak kesah, lagipon mmg gambar korang je pon yg banyak dalam kemera aku tu hahahaha... tu la takde gambo yg semua ada....kemera sape ada eh?

    ReplyDelete
  16. Biqque:-

    Part tayangan perdana tu aku suka!!!! jo kite buat tayangan perdana jom!!!

    Hahah tetibe wv ko boleh tau ko sentap kan.....

    apa lagi TEPEN JOM!

    ReplyDelete
  17. eh aku rasa ada gambar yg sume ada kat globe tu, ada mamat cina amikkan guna camera compact! kan? maszuber nyer kot? maszuber, ce check! ce check!

    kita bleh buat tayangan perdana tu, tapi utk pendekkan masa, kita tayang yg ada muka jer, kan? uish sape ada projector wehhhhhhhhh???

    ReplyDelete
  18. Biqque:-

    Yg cine amek tu pakai kemera aku kan? eh o aku ingat lepas tu ada amek lg skali pakai kemera maszuber.

    aku ada projector opis punya muahahahaa. tapi kalo boleh seludup aku try kekeke.

    ReplyDelete
  19. sentap tengok gamba nie,sebab aku takde, ingat nak request bergambar lagi skali time nak kuar, tetibe setengah dah smpai vivo city.. arghhh

    tapi takpe la, at least jumpe mane yg xpernah aku jumpe lagik.. kawan aku tnye

    korang ni dah berapa kali jumpe?
    -ade yg baru je jumpe arinie~
    terus masing2 muke pelik! kannnn!

    ReplyDelete
  20. omg!!! siap bwt tayangan perdana! mmg curlasttt giler nk mampos ok! hahaha...tp nk tayang kat kedai nasik daun pisang kat ampang tu kah??? kekkee

    aku nk copy sume gmbr...tak kira la related ke tak...jnji nk tgk sume! ehhehe

    ok..gmbr aku sume bese2 jek. sedih la tetibe. ;(

    ReplyDelete
  21. hahahaha shahrule, diorang terkejut ek? ni la hikmat travelholic kan! len kali bawak diorang lagi k? aku pun suka sbb diorang bleh masuk jer ngan kitorang :D

    janggel, aku duk melayari post lama ko ngan masmz, dasyat la gambar korang cun2! tak sia2 ko bersama geng ungu :D

    btw, aku nampak gambar ina kexen ko tu, Allah lama nyer la tak jumpa dia...dulu muda remaja jer dok ikut kitorang lepak malam2 hahaha!

    ReplyDelete
  22. john, kalo ko tgk gambar aku lagi sedeh OK...dah la tak banyak, tak cun lak tu! laki aku plak mmg suka amik gambar benda jer...mmg takde lgsg gambar ramai2! cis! so aku berharap ngan gambar korang jer...KENA SUMPAH BELI CAMERA BARU NIH!

    ReplyDelete
  23. hahaha penangan amaran kakak santek sorg2 kuar entry. teaser tak teaser bagus!! 10markah!! kakak santek mmg suka mngikut rombongan cik ro kemana aje pasti istimewa.. slogan datin peah xbleh blah.. lein kali cik puan lela manja pasti mengikut.. tp lepas bln 5 lah yeee...

    korg nih cam tak save the environment aje time kat sana? hahahhaa

    ReplyDelete
  24. p/s - tayangan perdana tuh sila amik perhatian ye.. cik puan lela manja vip jemputannye yea..

    ReplyDelete
  25. Shah_rule:-

    Hahaha jangan nak sentap-sentap! Sape suh lambat muahahahaha. Takpe la next time kite buat jumpe2 nanti kite amek gambo semua satu kali kay!

    Hahahah kawan2 ko pon sama jugak sengalnya .... memandai je hahaha.

    ReplyDelete
  26. John:-

    Ye john gambo ko banyak kat kemera aku, nanti aku nak jugak gambar aku kat ko termasuk yg gambar cruz skali ye. aku tak habes copy dulu.

    ReplyDelete
  27. Biqque:-

    Hahaha gigih ko menyelongkar blog aku kan, kami ni mmg giler bergambar..mana mana pergi sangatla suka bergambo hahahaha.

    Ina tu mmg dah beso panjang, dah nak kawen dah pon hahaha.

    Apa lagi biqque!Beli la kemera baru! Hahahaha

    ReplyDelete
  28. Biqque:-

    Hahaha gigih ko menyelongkar blog aku kan, kami ni mmg giler bergambar..mana mana pergi sangatla suka bergambo hahahaha.

    Ina tu mmg dah beso panjang, dah nak kawen dah pon hahaha.

    Apa lagi biqque!Beli la kemera baru! Hahahaha

    ReplyDelete
  29. Ely:-

    Kahkahkah memasing takut penangan ibu mengandung!!!!...next entry tatau la kuar bile muahahaha.

    Tak save the environment??? apa maksud ko? kami jalan kaki 1.1 km tau! Cukup save the environment dah tu. hehehe

    ReplyDelete
  30. ni yg x sabar nak baca kisah sorag2 punya cerita ni... ;)

    up up la gambar2 sket ;)

    ReplyDelete
  31. Janggel
    akak masuk baru opis..kuak tepi sume file betepek atas meja..dan terus baca blog nih..(lum kul 9 lagi...)
    Slogan macam nak sambut merdeka tuh..heheh (kesopanan?? hhuuu...tak de sopan-sopan dah...bak kata Biqque, menjerit macam setan kat roller coaster tuh..sopan kemende?haha)

    Biqque,
    Dengan Skill yang ada pada anda..gabungan tersebut akan nampak lebih mantap hasil gambarnyer pabila memiliki G12..oleh itu sila la beli G12..G12..G12!!!(hehehe..gelak setan dah nih...)

    Shah rule,
    member ko berdua pun giler gak palanyer..
    kan? akak pertama kali jumpa shah rule tapi macam laaaaaamma kenal...
    giler kentang betul la...
    hahaha

    ReplyDelete
  32. bestnyer la kanzz??.....fun fun funnnnnnn sampai lenguh pinggang & kaki rasa nak tercabut da........ =) jom repeattt

    ReplyDelete
  33. john ralat bila pic lompat kt dpn globe tak terlaksana.. lain kali kite lompat semua tpt ramai2 ye.. he he..

    ReplyDelete
  34. Oi janggel, cepat la upload full entry!!

    Ha sapa2 yang nk beli camera tu, beli cepat before next trip nanti kang rugiiiiiiiiiiii kalau tunggu lama2 lalalalalaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  35. Ako:-

    Hahah sabar ye, memasing tengah tensi ngan kerja sehingga membataskan masa berseronok melihat gambo hehehe,.

    ReplyDelete
  36. Kak anash;-

    Hahaha mesti best kan kak, habaikan je file2 atas meja tu muahahaha..tengok gambo lagi berpekdah!

    Sopan itu kan trademark hehehehe.
    Ya, kite memang jerit macam setan!! Hahahaha

    ReplyDelete
  37. Pak:-

    Ingatkan sape la pak ni, rupanya Amy muahahahahaa... Ye memang best giler dan funnnnnnnnnnn. Ripit jom!

    ReplyDelete
  38. Cawan:-

    Hahaha tu la padahal tu macam wajib je....jom buat balik.

    ReplyDelete
  39. BlueEwoke:-

    Ala sabo la yer..aku baru ingat nak taip balik keje kang hahahahaha.

    Ntah , sape nak beli kemera tu pastikan sebelom next trip dah ada yer! lalalallaaa

    ReplyDelete
  40. @all:

    gambor reramai dekat depan Globe ini TIADA dalam camera aku, tp dekat tempat2 lain ada..nanti kite tukor2 ek :-)

    ReplyDelete
  41. hah? aku last ek? hahaha.. aku pendiam ke Janggel? baru kenal mmg le diam2, takut salah ckp nti kena sembur plak. hihihi..
    biq. ptg jemaat g le book projector patu bwk balik msuk dlm beg baru tuh. wknd tembak je kat dinding putih tepi bgnn. cara gak tuh. yg pasti selain gambar, video flashmob tuh kena tayang..
    nak share2 gmbr korang leh? camera aku camera cikai jer.. gmbr pun gegar2.. hihi.. malu nk tunjuk!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!