2012-02-17

Universal Studio Singapore (USS): Rombongan Cik Ro Balik Ke Tanah Air (FINALE)

Assalamualaikum!!!

Sambung dari SINI.

Ok, ok dah nak habis dah citer ke Singapore ni. Mesti dah tak lalu nak baca kan sampai 4 episode, gigih betul sape yang baca sebutir-sebutir ayat dalam entry aku yang lepas-lepas. 

Apakebenda la diorang buat ni? Baca tulisan Cina? Ya itu kepakaran Cik Maimoon.

Sesampainya di Larkin, Datin Fe'ah memang dah menunggu kami semua di surau, dan ketika itu dia tengah kekenyangan sebab dah melantak sesampainya di Larkin tadi. Lepas menunaikan kewajipan, kami semua yang berkeroncong perut sebab tak lunch dari tengahari tadi bersepakat untuk ke Restoran SInggah Selalu yang terletak di Danga Bay. Kalau tanya aku, memang sesat larat la nak ke sana, jadi urusan mengemudi rombongan kami serahkan kepada Cik Bibah...Oh Cik Bibah lagi jadi leader? Ok ok diterima, sebab beliau pernah menetap di JB selama 7 tahun katanya. Kompom tak sesat punyeeeee!

Rombongan dua kereta ke Danga Bay dari Larkin bergerak dalam jam 5.30 petang. Berpusing-pusing kami sekitar Danga Bay ke Pusat Bandaraya sebab "sesat"...katanya jalan dah lain, flyover sana-sini, tempat u-turn bawah flyover depan Tune Hotel tu pon dah kene tutup, jadi memang ke laut la nampaknya. Terpaksa pusing jauh untuk patah balik ke lokasi.

Sampai je di Restoran Singgah Selalu, masing-masing order ABC!!! Ada ABC jagung la, ABC biasa la dan ABC Special! Ada jugak yang order Fresh Orange Suam Tanpa Gula....fuh selera memasing ibarat "Menjaga Badan Sambil Menternak Lemak". Time tu memang tengah lapar giler, kecuali Datin Fe'ah yang fefiling sopan menjaga tabiat pemakanannya.

Singgah makan di Restoran Singgah Selalu....

Kacang rebus...sedap gak.
ABC pelbagai perisa..hehehe.

Lama jugak kami lepak di Restoran Singgah Selalu tu....dapat pulak SMS dari Kak Ro, yang tengah gigih bersoping kat Johore Premium Outlet (JPO), tapi semua saiz yang dia nak dah takde Entah apa penyudahnya. Dapatkah dia menyoping barang sekedai dua? Korang tanyalah dia sendiri ye.

Hampir jam 7.00 malam kami bergerak dari Restoran Singgah Selalu ke JPO. Memang ada dalam itinerary untuk singgah di JPO, saje nak nengok macamana rupanya JPO tu, kan ke baru bukak. Sampai JPO dah pukul 7.30 malam. Masing-masing eksaited la nak tengok apa yang ada kat situ, katanya murah dari harga sebenar...siap ada orang yang bercita-cita nak menghasut orang lain supaya mengeluarkan barang seratus dua untuk soping!!!!! Penyudahnya???? Orang yang menghasut tu terhasut diri sendiri untuk soping, dan kami cuma jadi pemerhati! Hahahaha...boleh tak cenggitu? 

Jom singgah JPO! Sape yang kaya raya boleh la shopping kat sini.

Dari tepi highway pun dah terang nampak bangunan JPO ni.

Jom layan gambo retis-restis JPO....Leman.
Lagi retis JPO....Aloyah.

Dan lagi retisssss JPO...Maimoon.

Antara kedai mewah yang ada....macam-macam lagi ada.



Kami bergerak dari JPO untuk ke Melaka, nak hantar Datin Fe'ah pulang ke rumah pada jam 8.30 malam. Penat gile masa tu, tapi Leman gigih memandu dengan penuh hemah sambil ditemani celoteh Maimoon dan Aloyah, aku pulak tertidur-tidur ayam hehehe. Tiba di Melaka masa tu dah pukul 11.00 malam. Kami semua singgah di sebuah restoran berdekatan dengan rumah Datin Fe'ah untuk makan malam...(makan lagi???- ha kan ke temanya "Menjaga Badan Sambil Menternak Lemak"). Alhamdulillah, murah rejeki kami dapat makan free malam tu. 

Setelah meninggalkan Datin Fe'ah dirumahnya, sambil sempat juga kami terjah Homestay Datin yang tersergam indah tu, kami pun meneruskan perjalanan pulang ke Ibu Kota. Penat memang tak boleh cakaplah, dah terhuyung hayang dah Musalmah Jenab bawak kereta. 

Eh ni macam Kak Coco? retis JPO jugak ke? Heheh bukan, gelak pon sopan je... walaupon sopan dah pernah sampai Mexico tau!!! Korang ada?
Ni pulak Cik Bibah... very talkative kalo kena gayanya hehehe.
Aku tiba di rumah pada jam 1.00 pagi dan Leman paling akhir tiba di rumah beliau pada jam 3.00 pagi, lepas tu kena kerja pulak pagi tu....gigih kan aku dan Leman, dan Musalmah Jenab! Manakala Datin Fe'ah, Aloyah dan Bibah boleh bersenang lenang atas katil sampai petang.

Begitulah kejadian 2 hari yang memenatkan, tapi bagi aku sangat seronok sebab ianya merupakan satu pengalaman yang tak dapat diperolehi dengan memetik jari. Terima kasih semua di atas pengorbanan masa dan tenaga. lain kali kita buat trip yang tak penat pulak ye.

WASSALAM.

27 comments:

  1. Hahahahaha


    berkejar2 korang eh??? John tewas!!!

    ReplyDelete
  2. fakkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. susah nak mamposss word verification nyerrrrrrr.......

    nampak bakal retis fofularrrrr tengah tergelak! hahahahaha

    ReplyDelete
  4. MasMZ:-

    Gigih berlari...gegor2 dinding..haish...padanla cepat.

    ReplyDelete
  5. kahkahkahhhhh......

    siap nak terjegel2 bijik mata nak nengok word veri. tu....

    eskem abc spesel tu cam rupa kura-kura.....

    *bersenang-lenang sambil kena marah dengan bos ok! hahahahaha kacao orang fefiling jerrrr...

    Thank you untuk semua Travelholics yang join trip Alien Traveller to USS nih.... Sya suka! Hehehe

    ReplyDelete
  6. terima kasih semua...sy terima kekalahan dgn hati yang terbuka...saya mengumumkan saya akan mengundurkan diri dari dunia komen ini. sekian...

    ReplyDelete
  7. Janggel,,
    over tau gambar akak gelak sopan tuh..
    tapi nasib baik sopan...
    (button like mana nih??)

    ceh..jual nama mexico plak?
    motif? tak de tau fm mexico (akak tak terpikir nak beli masa tuh..hehe)

    ReplyDelete
  8. Kak Anash:-

    Apa tak aci-tak aci...saya dah buat anaucemen sebelom publish tau. hehehe

    ReplyDelete
  9. MasMZ:-

    Ya terima kasih buat semua Alien yang sudi melayan kerenah anak jutawan memilih jalan susah ni....

    ReplyDelete
  10. John:-

    Nak mengundur diri pon ada ucapan retissss??? Oh mai..gelap la dunia blog (sebenarnya blog aku je) tanpa jengahan retissss John.

    ReplyDelete
  11. Kak Anash:-

    La kan dah buat MOU smalan nak glamer katernye..tapi kat blog saya je la...kalo kat blog John kompom akak dah jadi retis popular dah.
    heheh

    Takde ke FM meksiko lelebih? hehehe

    ReplyDelete
  12. John tulis ayat terima kekalahan pun cam berucap terima award!! memang retis sangat!!!

    Apalah erti malam tanpa bintang di langit.... hurmmmmmmmm

    ReplyDelete
  13. korang rasa ler kan... if leman jadi retis, dia ngaku kenal kite dak? *nada org akan berkecil ati*...

    food composition lawa sbb food tak byk komen and tak leh gerak sendri kot kan. hhahahahah....

    muka sekor half alive or half dead.

    ReplyDelete
  14. cawan suke suke suke!!

    jom arrange jalan2 lagi, cepat!

    ReplyDelete
  15. Masmz:

    Joh retis semakin sendu kot hahahahah...

    Bergeloralah lautan, gelaplah siang tanpa ucapan itew....

    ReplyDelete
  16. Lily:-

    Entah le lily... Kalo leman jadi retissss idak dipandangnya kite ni heheheheh....


    Komposition gambo makanan? Hehehhe i kureng bab2 kompsition ni.

    ReplyDelete
  17. Cawan:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ suke ye... Jom pg tepen makan satey pak ein!

    ReplyDelete
  18. Leez:-

    Kelaka ke? Ok ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ pic pon tak semenggah je tu. Thanks anyway.

    ReplyDelete
  19. buat trip yg xpenat? trip jenis ape tuh? aku kalu jumpak korg.. duduk kt kusi gelak kuat2 pon bleh penat hahaha.. gambo maimon terbaek! sungguh comel

    ReplyDelete
  20. Maszuber:

    Thanksssssssssssssssss!!!!

    ReplyDelete
  21. Ely:

    Hahahaha itu le..ada ke trip yg tak penat? wakakakaka (mengah ghelak)

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!