2012-02-22

Sami's Rainbow Party!

Assalamualaikum!!!

Kembali bersiaran. Hari Sabtu minggu lepas, aku telah ditugaskan untuk menjalankan satu misi penting di Majlis Hari Jadi Sami, anak teruna Ely Hasrul yang lebih popular dipanggil Kakak Cantek di kalangan blogger-blogger Travelholic. Tapi sebelum tiba di hari kejadian, berminggu-minggu sebelum tu, Kakak Cantek dah warning awal-awal, gambar kene cantik, bagi nampak kurus, dan beberapa sayarat wajib lagi yang agak kelakar tapi disuarakan dengan nada tegas!

Huh tensi tau! Rasa nak hantuk-hantuk kepala kat dinding...huhuu tapi demi Kakak Cantek, saya akan cuba sedaya upaya merialisasikan keinginan ibu mengandung. Hehehe. Tema hari jadi Sami ni best tau, Rainbow Party katanya...sebab tu semua dalam rumah tu colorful!.


Tuuuu dia gambar pembukaan..anak sapa la ni...rajin dan sopannya dia...kalo jumpe kat mana-mana Giant atau sopink kompleks silalah tegur beliau...sangat peramah dan baik hati ye.
Ni semua hasil sentuhan kreatif Sami ye, dibantu Kakak Cantek.

Ok sebelum tu, aku MasMZ dan Kak Coco dah plan nak datang awal ke rumah Kakak Cantek. Kengkononnya nak tolong apa yang patut la, maklumla, ibu mengandung tak boleh buat kerja berat-berat, cepat mengah. Kami sampai pukul 12:00 tengahari, awal tak? Padahal majlis dijadualkan pukul 2:00 petang. Sampai-sampai rumah Kakak Cantek je, kami kena siang ikan, parut kelapa, rebus telur dan tanak nasik (ok aku tipu je hehehe), kami memotong buah-buahan dan mencucuk marshmallow untuk dimakan bersama dngan curahan coklat dari choc fountain! Ha giler ko, siap ada choc fountain! Sebenarnya ada la beberapa orang yang janji nak datang awal tolong cucuk marshmallow, tapi janji tinggal janji hahaha nasib baik Kakak Cantek tak jadi cucuk mata diorang dengan lidi satey, kalau tak...haru! Hehehe.

Aqilah.....
Start je pukul 2:00 petang, orang-orang yang dijemput pon datang sikit demi sedikit. Makanan utama, semestinya Rainbow Cake yang boleh buat orang jatuh centa pandangan pertama! Di samping itu ada jugak nasik ayam yang sedap dan beberapa makanan ringan yang lain. Simple tapi sedap. Oh ya, ada jugak candy bar disediakan. Si Aqilah, buah hati pengarang jantung Chawana tak habis-habis ulang-alik pergi candy bar tu...aboi dah pandai sekarang ye Aqilah....comel.

Candy Bar!!
Aqilah suka candy bar, ada kemera comel Hello kitty dan pandai posing!
Geng-geng Travelholic pon ramai yang datang, kehadiran hampir 100%! Ha best kan...bile dah jumpa tu memang tak habes-habes la buat senaman mulut! ada juga aktiviti permainan sand art disediakan...Aku yang tak pernah main ni pon sibuk jugak nak try! Bukan aku sorang ye, ramai lagi yang cuba hahaha.

Rainbow Cake....Menjadi idaman ramai!
Tengok la tu dia punya layer! Siap lain-lain rasa pulak tu...mengancam!

Pulut kalerful with rendang didalamnya.....angka 4 menandakan Sami dah 4 tahun!
Tengah syok-syok bersembang, ada pulak kejutan! Wah tak sangka minah yang popular dengan blog Backpacker Busuk tu pon terjah party Sami! Gile ko, retisssss tu!!! Bukan main lama kami plan nak jumpa, akhirnya dapat jugak jumpa dengan Fatt. Kepoh masing-masing, siap ada yang terngaga mulut bile nampak Fatt hehehe. (you know who you are kan?).

Kanak-kanak remaja bermain sand art.
Makan...sembang...makan....sembang......
Nak buat komik macam diorang buat. hehehhee Layannnnn
Sami happy gile hari tu, ye la macam-macam hadiah dia dapat. Dalam pukul 6.00 petang, kami semua beredar dari rumah Kakak Cantek. Tapi sambung pulak lepak kat rumah Chawana, hahah gigih masing-masing macam tak pernah jumpa. Memang kepoh habis la malam tu....kami diskusi pasal trip mega kami pertengahan bulan tujuh nanti! Fuh tak sabar pulak rasanya....

Dah tak sabar nampaknya nak tiup lilin!
One happy family!~
Ok lah, aku nak sambung kelas, ada kursus pulak minggu ni. 

WASSALAM.

28 comments:

  1. Ngeh ngeh ngeh..orang yg bernama John tu tengah tidur ke?? ke sangkut dlm jem..nasib baik dia tak FIRST..ehem ehem.

    ok jom komen..party kalerful memang best..hasil gambo pun kalerful..i likeeeee...

    Nanti aku pn nk buat besday aku kalerful la...heheheh

    ReplyDelete
  2. haha suka tgk gamba choc fountain tuh, mak aiii cm nak tadah mulut kt bawah die, haha

    gambar yang tgh dengar citer tuh kelakar, naa muka kagum sgt apsal tuh? dengar citer ape ntah agaknye.. haha

    ReplyDelete
  3. Mana foto Fatt ni, masih bertopeng ke... :)

    ReplyDelete
  4. BlueEwoke:-

    Wajib ko buat party air pulak ok! Hahahahha besday aqilah jangan tak ajak aku! Heheee

    Joh tengah bersesak2 dalam jem menuju ke shah alam katanya hehehe.

    ReplyDelete
  5. Shah_rule:-

    Ko jangan tatau, Sami siap colek2 lagi dengan jari tau hehehhe...

    Tu tatau la Fatt tengah cite apa kat diorang tu, memasing khusyuk mendengar. Ish ish ish

    ReplyDelete
  6. Mie:-

    Wajah fatt masih kekal rahsia la gamaknya.... Tuan empunya badan tak suke tunjuk kejelitaannya di khalayak blog hehehe.

    ReplyDelete
  7. Walla Blue_Ewoke dngan Cawan sekarang selalu mendahului carta jer skrang nih.... Nak tukar permainan lain dah larrr nak bersara..... hahahahahaha

    Marshmallow tu sedapkankan? kan? Kan? Ehem ehemmmmmm.... wiNK~

    ReplyDelete
  8. wahhhh warna warni kehidupan.. im feel high!! terima kasih kat tuan rumah atas jemputan..

    Cantik gambor2 ni, nk tgk album plak pas ni ye Janggel!

    yg lain2 tu mmng kepoh laaa.. aku jugak pendiam..

    ReplyDelete
  9. OMG! na nak bwt bday die? bday aqilah die xmo buat kah??? hahaha. overst mak tau!

    lawakkk gilos ok yg part komen tuh. muka byya excited gilerrrr!!!

    btw, i looked good in pink. shud wear casually! hahah overst!

    ReplyDelete
  10. ye aqilah tu pandai ke meja candies sbb ade org mengajakkkkk.. sape laa tuh!

    aku tgk serasi plak John dgn MasZuber ni.. ehem2..

    ReplyDelete
  11. aku pon ternganga na nk buat besday dia.. betoi ka? bukan Qilah punye besday? hahahah.. maklum la dh emak2 jadik party rainbow la cuba jaman jahiliyah dulu.. kompom party aku party bueh hahahhaa

    tengkiu2 mr potograper.. tak sabo nk tgk gambo sepenuhnye... lupe nk ckp sami mmg susah nk diamik gambo, tak mcm Qilah.. pasnih amik gambo Suci pulak ye...

    syarat2 mcm bese hahahahhahaha

    ReplyDelete
  12. ehem.. sbb ape kakak santek mau sume dapat kompom la rumah kakak santek retis datang yakni john siap pakai baju baru tp yg xbleh tahan tp yg penting minah popular tuh dtg, kalu dia xdtg kakak santek sentap tau!! siap ngadu sesat bagai.. hamboii pi china xsesat ponnn..

    kakak santek mmg pantang dgr org sesat barat nih.. mmg nk kena hahahhaha

    ReplyDelete
  13. MasMZ;-

    Kannn, Na dan Cawan macam berada di tempat² berasingan kannn hehheehe..

    Nak main permainan lain plak la, biar john je first hahahaha.... Selagi john tak first org lain jangan komen wakaakkakaka.

    Marshmellow lembekkkkk

    ReplyDelete
  14. Cawan:-

    Kalao budak2 dapat party2 macam ni kompon dia suka gile sampai termimpi2!

    Nanti ye, aku tak sempat nak edit lagi semmua...tunggu je la..


    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ko mmg dok senyap je kan kat belakang tu layan aqilah hehehe main belon.

    ReplyDelete
  15. John:-

    Tu la... Overst tau mak dia ni. Heheheh. Takpe aku tak kesah, besday mak ke besday bapak ke, besday Aqilah ke aku tetap menjemput diri sendiri okay!!!!!

    Kann! Entah apalah yg korang dengar tu...sifatt tengah berceloteh.

    Pink + jambu = guava pink??? Kapkek pink???
    Kak anash???

    ReplyDelete
  16. Cawan:-

    Kannnnn Aqilah tu kalo takde orang yang mengajaknya takkan dia pandai nak pegi sendiri ye tak???? Ahhhahaha

    Ehemmm... Adakah kene mengena john dengan marshmello aqilah??? Muaahahahaa

    ReplyDelete
  17. Kakak Santek!!!!

    Kan! Takpelah biar la mak budak nak buat besday partay jugak, tai untuk 25 tahun keatas je ye! So John n'Shahrule dilarang sama sekali!!! Muahahaaha

    Ye , tunggu saya edit gambar2 ddulu ye.. Neves pulak.

    Tak sabo nak ngambek gambo suci!!!

    ReplyDelete
  18. Kaka Santek:

    Kannnn ... Suka tau buat separais2 macam tu! Nasik bek takda drama berlaku! Haish.. Lain kali kasi warning awal2 weh!!!!!

    Tu la, ka negara sendiri sesat2 bagai, kat tmpat lain bukan main kan hehehhe... Sama je semua ni.

    ReplyDelete
  19. if bday na, aku dah tau hadiah apa aku nak kasi!!! jeng jeng jengggggg!!!

    wajah fatt? hanya insan2 terpilih je bleh tatap :)

    ReplyDelete
  20. Gigih bebenor ko ni balas komen! aku tak sempat dowh nk balas2 sume ni..nnt peminat larikkkkk!!! huhuhu. kene gigihkan diri la pasni.

    party buih? nk dtg!!! agak2 kalo aku bwt bday party sendiri..korang nk dtg x???

    ReplyDelete
  21. Biqque::---

    Apa apa??? Hehehe kepohci plak tetibe aku.

    Kannnnnn insan terpilih kekdahnya yang mampu menatap wajah tulus mulus fatt itewwww hehehehe

    ReplyDelete
  22. John:-

    Ater dah aku dalam kelas ni takleh nak konsentret langsung, baik aku balas komen hehehe ... Lagiponnnn aku kene jaga hati peminat! Opsssssss walaupun senduuuuu....

    ReplyDelete
  23. janggel, gambo pulut pelangi tu aku curik ek nk letak kt FB, request pembuatnye nk tagg ke dia.. nnti i kredit to u no worries..

    lucu tul sume org mkn sudu garpu lain2 kaler hihihi.. lepas nih masquerade party kena la memasing pakai mask tp before that buat akikah insyaAllah sume kena muslimin muslimah ye.. jgn kak limah sudah hahahhaha


    p/s- akikah kat sekinchan sapa mau datang? hihihi

    ReplyDelete
  24. Kaka Santek:-

    Hehehe amek ler..tak kisah..tetober terpromote blog aku skali kan hehehehe...sukeeeeeeeeeeeee!

    Wah nak pakai topeng Shincan boleh??? Sempena nak ke skinchan! *opsssss,

    ReplyDelete
  25. hahhahahaha

    yeala yela, aku ngaku aku yg nak mashmallow tue..time kacih aqilahhhh ;)))

    gambo memang santek2, alah rugi x bwk thumbdrive ari tuh!

    kakak santek: kalo kat sekinchan i nak itottt!

    ReplyDelete
  26. Maszuber:-

    Akhernya ada gak orang mengaku hikhikhik

    ReplyDelete
  27. laaa..
    akak lupa nak komen leee
    padan macam ...tak kena je wat kije ari nih..
    hehe
    gambo pertama..memang tak bleh blah...tarian lilin menjurus ke inang...

    gambo komik tuh memang akak suka..dan
    gambo cholate fountain...peehhh...nape sekarang baru nampak yummyyyyy....

    what? pink guava kapkek?
    .................(zzzzzzzzzzzz)..........

    ReplyDelete
  28. Kak Anash:

    Huh akak memang tau, melupakan saya! kekekee

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!