2010-03-27

Lagi Pasal Pesta Belon Udara Panas - Day 3 [Finale]

Hari ketiga, sekali lagi aku ke tapak pesta (aduh tak muak-muak ke tengok belon tuh???). Pagi ni aku pergi sebab tak sabar nak tunggu belon-belon udara panas tu berkumpol sekali lagi sambil buat formasi-formasi yang cantek. Alhamdulillah dapat jugak tengok. Pagi tu ramai jugak pengunjung yang datang, ingatkan tak de lah ramai sangat. Mungkin sebab hari sabtu, cuti pulak dan ramai yang dari luar Putrajaya dah berkampung kat Putrajaya sejak malam lagi.

Pagi tu jugak arah terbang belon-belon adalah menghala ke arah tasik. Maksud aku menyeberang tasik Putrajaya! Sekali belon-belon dikembongkan semua naik serentak dan kita dapat lihat belon-belon udara panas bertaburan di ruang angkasa Putrajaya!

Selesai semua belon dah naik, aku pun blah arr, balik rumah sebab tak mandi pagi lagi hahaha. Sebenarnya hari ketiga juga aku dah berjanji dengan encik Deennasour dan Cik Kaki Jalan nak menembak waktu petang sampailah ke malam sebab malam tu ada Glow in the dark punya acara! Fuh tak sabar pulak.

So sebelah petang sekali lagi aku gigih menerjah Putrajaya dengan rakan-rakan. Mak datokkk ramai giler orang petang tu sampai jalan pon dah jem! Naseb baik la aku tau banyak jalan shortcut so tak ada masalah nak ke tapak pesta. Ada kawan yang lain tu siap tersangkut jem atas jambatan.

Dalam keadaan yang sangat sesak, pesta belon udara panas hari ketiga menjanjikan sesuatu yang sangat meriah. Rugi wo sape tak datang! Bukan main banyak jugak la gambar yang kami tembak tapi disebabkan kemera aku tetibe buat hal (siot time-time macam ni dia boleh plak pengsan!) terus aku kehilangan beberapa gambar yang telah ditembak pada hari ketiga! Sedih!!!! Aku berkabung takmau tangkap gambar seminggu lepas tuh...

Apa-apa pon tengok la apa yang kami dapat pada hari ketiga.

PEACE!


















Tarikan lain yang ada...


Fuh gigih betol budak dua orang tuh mengerjakan bola air tu!!!








Ada belon yang jatuh dalam tasik...


Enterframe kejap ...




Glow in The dark...katenyer la...




Pertunjukan bunga api sebagai penutup malam ke 3




6 comments:

  1. semart!!!

    pegi hari sabtu

    basah ketiak berkuak2

    belonnya ciput aje

    hehhehe

    ReplyDelete
  2. Ezam -

    hhahah thanks. ha ah belah petang mmg belon sikit..tp pg banyak...dan org sangat ramai!

    ReplyDelete
  3. huhu.. tak sempat gi tgk.. jauh.. wuuu

    ReplyDelete
  4. Nuke -

    Takpe next time kalo ada lagi...hahah

    ReplyDelete
  5. Again, nice pics...tak pegi pun tak rugi sebab..dpt tgk dlm blog nih pun ok dah..
    heheh..

    ReplyDelete
  6. Anash -

    Thanks...suka dapat tau gambar2 ku itu membantu org lain hahaha.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!