2010-03-09

Poskad Dari LONDON?

Sebenarnya dah dua tiga kali jugak la aku pikir, nak cuba ke tak? nak cuba ke tak?? nak cuba ke tak nak? Akhirnya aku mengambil keputusan untuk membuat segmen puji-pujian untuk Inche Long Haffiz yang ketika ini mungkin sedang merengkot di bawah selimut...MEMBUTA!(la kot~)

Bukan apa, aku ni kalau bab-bab peraduan ni memang suka sangat nak join, sebagai bukti ..tu ha entry makan limau yang lepas! Walaupon tak menang tapi aku dapat hadiah saguhati! (itu yang penting) Tapi contest budak ni ada dapat hadiah saguhati ke tak yer???

Memandangkan hadiah dia adalah mendapat kiriman poskad dari LONDON (tempat yang aku nak pegi sesangat..tengah berusaha mintak sedekah di Jalan Chow Kit setiap petang untuk membeli tiket) maka aku akan berusaha segigih mungkin untuk memikat Inchik Long Hafiz itu. Ahaks ... Al-maklumlah bukan senang nak dapat surat @ poskad @ hadiah @ kad raya @ kad besday, sebab semua tu dah hampir pupus dalam hidup aku. Kalo la aku dapat poskad tu, sure aku framekan dan gantung kat ruang tamu rumah aku!!! wakakaka~ Jangan Cabar!

Walaupon aku bukan kenal sangat dengan mamat nih, tapi aku suka singgah blog dia untuk menyebok-nyebok dan menyampuk-nyampuk dalam segala macam entry pasal LONDON yang dia post. Baru la nampak happening blog mamat tuh kan? hahaaha.

Oklah..mengikut syarat-syarat peraduan seperti yang boleh dibaca di Coretan Perantau, aku kena lengkapkan ayat berikut. Jadi beginilah hasilnya:-

Dimulakan dengan Bismillah...

"Inche Long Haffiz kena hantar poskad London kepada saya sebab saya tak pernah dapat poskad dari LONDON. Agaknya best ke tak yer bile dapat poskad dari LONDON ni? Mesti rasa dia macam dapat kek coklat strawberry berkrim mustard!!! Please, please, please dah 2 hari saya tak makan benda tuh...."


Berikut merupakan poskad yang bakal melayang ke kaki bukit Janggel tak berapa lama lagi... Nantikan kemunculannya. (nampak tak betapa besarnya aku post kan gambau nih??? Begitu jugalah besarnya harapanku....Kalo boleh aku nak poskad yang tengah-tengah atas sekali tuh hahaha memilih pulak kan! Kondifen sungguh!)

Erk 1: boleh pakai ker ayat tu Inchik Long Haffiz??? Itu jer yang terlintas difikiranku ketika ini... (nampak tak mata aku yang bersinar-sinar penuh pengharapan?)

Erk 2:
Hmmm korang rasa "puji-pujian" di atas tu cukup tak untuk aku memenangi peraduan ini???


Erk 3:
Agak-agak aku boleh dapat hadiah saguhati tak? Ade ker hadiah saguhati? sebab sepanjang idop aku, tak pernah menang masuk peraduan..asyik dapat hadiah saguhati jer....:(


Erk 4
: Nak sambung mintak sedekah kat Chow Kit sebab kalau aku tak dapat poskad nih, aku nak pegi LONDON dan sekeh Incik Long Haffiz dengan tangan sendiri... (bilakah?)


Erk 5: dan seminggu aku asyik merepek meraban dalam blog aku..Maafkan aku penunggu gua, maafkan kami penunggu gua...(tetiber teringat filem P.Ramlee - Nujum Pak Belalang)

PEACE!


14 comments:

  1. ko masuk contest kat blog dia ker? sampai dapat poskad dr london?? sampai 6 dia kasi! wah! bagi la kat aku 1 bro... klu ko tak kasi aku hntr hnatu2 aku kaco umah ko! hahahaha

    ReplyDelete
  2. Nick -

    Aku baru hantar penyertaan la..belom menang lagi! Hahahah lawak la ko..apa kata ko suh jin ngan toyol ko goda skit Ince Long tu,,... biar dia lalok sikit pastu kasi aku menang! Amacam??? setuju tak dengan cadangan aku???

    ReplyDelete
  3. oit.per cer korg bork pasal aku nie?siap ad jin lg nie -_-"

    ReplyDelete
  4. kesiannaya en janggel..klu nak poskad dr german saya blh bagi..free jer tak payah maksud pertandingan..huhu..

    ReplyDelete
  5. fika-

    apa bleh buat..tu jer yg trmampu...;(

    ReplyDelete
  6. long haffiz -

    alamak kantoi lak aku pakai jin...nick..caner nih? hahaha

    ReplyDelete
  7. LHLH -

    Dia tak perli tu kot..dia ikhlas tu hahaha (pepandai plak aku agak)...

    ReplyDelete
  8. wahhhh..ada harapan nak menang!!! kalo dah menang kasi tunjuk poskad tu ye... good luck!!!

    ReplyDelete
  9. ok! line clear! nnt aku pos kan jin aku kat ko dgn pocong sekali kira package la... hehee

    ReplyDelete
  10. masuk pertanding takleh hantor satu entry jer..hanta lagi byk2 skit..baru nmpak kesungguhannya..kalu ko dpt poskad tuh ,tunjuk kat aku ya!

    **aku pun suka kumpul poskad..ko tak tgk poskad aku..hehehe..tp poskad2 luar negara masih tak cukup byk lagi..

    ReplyDelete
  11. Saya-

    InsyaAllah,kalo menang saya tunjuk le.. Huhuhu

    Nick-

    Haha aku nak hantar polong ar, bleh x?

    Beautiful-

    Ala x larat nak memerah otak dah.
    Kalo menang bleh la tjuk hahaha

    ReplyDelete
  12. aku nk masuk...tapi aku pkir2 balik..kalo aku masuk..nnti aku plk yg dpt poskad tuh..mcm da musnahkan harapan menggunung ko jer..so, aku decide tak jd masuk..hahahaha...nmpak tak btpa baiknya aku kt ko..hahaha..

    Good Luck~

    ReplyDelete
  13. Adam -

    Alhamdulillah...betuah aku dapat kawan blogger macam ko yer..hehehe thanks.

    Kalo ko nak masuk pon aku tak kesah..aku pon pemurah gak wakaka

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!