2010-03-23

Pesta Belon Udara Panas 2010 - DAY 2

Hari ke-2 Pesta Belon Udara Panas di Putrajaya tak aku lepaskan begitu saja. Pagi-pagi lagi sebelum waktu pejabat aku bergegas ke tapak pameran memandangkan pertunjukan belon udara panas bermula pada jam 7.30 pagi. Fuh memang tak sabar aku mengatur strategi sejak dari awal. Berbaloi sungguh kehadiran pagi itu sebab kesemua belon sudah dikembungkan!!!

Aku memang nak tengok sangat la belon Darth Vader yang digembar-gemburkan oleh bebudak opis aku tuh. Alhamdulillah berjaya juga menembak si hitam itu. Terpegun aku melihat susunan belon-belon udara panas yang telah dikembungkan.Pagi tu menembak tak boleh lama-lama, selesai menembak beberapa keping gambar, aku pon berlari masuk semula ke opis. hahaha naseb opis aku sepelaung je dari tapak pesta!

Tak cukup sebelah pagi, aku ke sana lagi di sebelah petangnya. Kali ni dah janji dengan kawan sepejabat. OK la tu, ada jugak member tolong tembakkan gambar aku dengan belon-belon itu semua! Sekali lagi aku masuk ke kawasan photog. Erk rupanya kawasan photog tu hanya untuk orang-orang berkemera besar yer, dan kawan aku tu pulak pakai kemere kecik je! Hahaha sian la sebab Mak Gad RELA tu halau kawan aku. Tak putus-asa akhirnya melalui celah-celah pagar, kemera aku dipass kan dan penyamaran yang dibuat, akhirnya kawan tu berjaya jugak la meloloskan diri. Hahahah!

Petang tu cuaca pon tak berapa baik juga, tapi alhamdulillah semua belon boleh dikembungkan dan satu persatu menghiasi ruang udara Putrajaya! Suka!!! Untuk aku, ini merupakan kali pertama aku melihat sendiri belon udara panas di terbangkan di depan mata! Best gile!*Jakun!!!*Jakun!!!

Pengalaman hari kedua memang best sebab dapat tembak banyak gambar!. Sebenarnya hari ketiga pon aku datang lagi, kali ni siap berkampung sampai malam lagi tuh!!! Hahaha nanti la aku cerita..sebab ada kisah sedih disebaliknya...

Apa-apa pon, jom tengok gambar dulu.!!

PEACE!


Fuh, dari jauh dah nampak dah!


Ha dah nampak dah!!!








































14 comments:

  1. org biasa boleh naik x belon tu atau kena bayar

    ReplyDelete
  2. Khairil -

    Boleh, ada satu section untuk org ramai naik, bayaran untuk dewasa RM 10 dan RM 5 untuk kanak-kanak. Tapi tiket dia hr tu semua sold out sebab terlalu ramai org.

    ReplyDelete
  3. Sampai ati mokcik tu kan?! Terpaksa aku wat penyamaran. Muehehe.. Gambo Levis tu lawa, I LIKE!

    ReplyDelete
  4. masmz -

    aha jeans levis tu cantekkkkkkk tp tak nmpak tolisan levis nyer....

    ReplyDelete
  5. salam bro..

    wow! tgk pic pun dh tau mesti best kalau ada kt sana.

    ReplyDelete
  6. Aie -

    Memang best sebab tak selalu ada benda2 camnih... lagipon putrajaya ni bukan selalu meriah macam tu, sekali sekala ada layan je lah hahaha.

    ReplyDelete
  7. BRO JANGGEL!!!!!!!!!!!! MASUK BLOG AKU BRO!!! NAMA KO ADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HEHEHE

    ReplyDelete
  8. Nick -

    Hah neves plak aku ko cakap camtuh...macam ada sesuatu jer mananti di blog ko? huhuhu

    ReplyDelete
  9. dah agak dah you one of the DSLR owner..masa pegi aritu punya le ramai yg bawak DSLR....kita nih 6 megapixel kamera dok jauh2 je but teringin nak tengok dekat2 belon tuh..so, ur blog make my day..cantik...nak tengok hasil gambar saya???heheh....

    ReplyDelete
  10. Anash -

    Haha yup DSLR owner tapi tak le secanggih kemera2 dslr yg diorg pakai tuh... Lega dapat tau yg ada gak org suka tengok gambar2 itu. thanks...
    yup apa salahnya berkongsi kan...

    p/s - 6 MP pon ok apa!

    ReplyDelete
  11. Salam dari kami…
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…

    cantik cantik belon panas ni ye.... aku teringin nak naik lah... melihat pemandangan dari atas ..... DSLR ko mmg terang dan jelas sekali cantik lah gambar tu.... posisi pun menarik

    ReplyDelete
  12. Afzanizam -

    Thanks jiga sebab sudi singgah blog ini.
    Len kali kalo ada lagi pesta ni dtg la.leh naik belon tapi kena dtg awal la sebb tiket belon slalu sold out.

    ReplyDelete
  13. fuyoooooo!!! bestnyer!! slalu kt negeri omputih jer belon udara panas ni skali ade kt malaysia! perghhh!!! best siot! eh! ko x ambik bahagian sekali ke bro?

    ReplyDelete
  14. Nick -

    Memang best!. Sbb slalu ada kat negara omputih tu la yg aku suka nak tengok bile ada kat mesia nih hhhehe.. ceh giler ko aku nak amek bahagian...mana aku nak kidnap belon tuh? hehehe

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!