2011-01-30

Bila Dah Lapar

Assalamualaikum...

Gembira pada minggu ini sebab dapat jumpa dengan ayah ibu di kampung. Kalau dihitung-hitung sudah agak lama jugak aku tak balik kampung. Sebetulnya ayah dan ibu yang banyak melancung ke Ibu Kota jadi peluang nak balik kampung pon agak terbatas. Kira okay lah tu kan, tapi ofcoz environmentalnya berbeda.

Setiap kali balik kampung, perkara pertama yang aku rindu sangat nak rasa adalah masakan ibu. Haish faham-faham sajalah, walaupon aku ni boleh dikatakan pandai la jugak memasak (ehem-ehem ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan...!!!), tapi bila dah duduk bujang ni rasa malas tu mengatasi segala-galanya. Last-last mee segera jugak yang jadi pilihan. Semestinya masakan ibu jugak yang didambakan. Mak aku memang seorang Ratu dalam dunia masakan!!!

Hmmm sebenarnya...... aku nak bagitau yang aku sekarang tengah tersangat LAPAR! Nak makan, malas pulak nak keluar atau masak mee segera. Haishhhh apalah nak jadi kan! Takpelah tunggu esok saja breakfast di pejabat.

Tidur dulu untuk mengelakkan kelaparan..hahaha sengals kan. Itulah aku...

PEACE!!!

Meatball @ IKEA, Damansara
20 Januari 2011






4 comments:

  1. ohhhwwww...dah lama sangat tak makan itu....ni yang nak ke IKEA ni..aduhai...

    ReplyDelete
  2. Dinda Iva:-

    Sedap kan..saya pon baru first time makan bende tu hehehe.teringat-ingat sampai sekarang.

    ReplyDelete
  3. daim cake dia pon..MasyaAllah..sedap sangat...huhuhu...

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!