2011-12-04

Borak-Borak Di Boraque Kopitiam

Assalamualaikum!!!

Tadi aku lepak kat Boraque Kopitiam...tau dak kat mana tempat tu? Di Danau Kota, dekat bebenau dengan Uptown Danau Kota, Setapak. Motif lepak kat tempat sejauh alam tu? (Dari rumah aku le). Sebenarnya dikhabarkan ramai la blogger tersohor nak berkompol menemankan si John memulangkan barang kat BlueEwoke. Kelas ko John, ko pulangkan barang pon ramai blogger temankan!

Maka perjanjian pon termeterai la, sesiapa yang free dapatlah menghadirkan diri, hasil roger-roger melalui emel, blog dan BBM akhirnya terkompollah Kak Anash(COCO NUT) , BlueEwoke dan Chawan serta dua orang budak kecik heheh aku kenal Aqilah je, yang sorang lagi (bakal jurugambar berjaya ) tu lupe pulak tanya nama, Lily (fuh yang ni memang havoc dan otai bab-bab berjalan jarak jauh nih) dan mestilah ada John. Pada mulanya sorang lagi si Biqque pon kata nak join tapi terpaksa mengkenselkan diri di saat-saat akhir...takpe next time ko tak boleh terlepas ye Biqque!

Bila dah jumpe, apa lagi masing-masing pakat bersembang tak hengat dunnia...teutama si Lily yang bercerita sampai aku tergelak keluar ayaq mata! Cayalah! *sambil bayang gaya dia pegang beg kasut Ferragamo (entah betol ke tak eja cenggini) tengah tunggu bas...kau ada? hahaha.

Apa yang pasti, sesi ice breaking malam ni sangat mengujakan. Tak sabar pulak nak kompol ramai-ramai lagi lepas nih. Mesti gegar punya lah tempat berkompol tu. Yakin 100%! Semoga ukhwah yang terjalin terus kekal sampai bila-bila. Kami ni nampak je macam dah kenal lama masa sembang di blog tapi hakikatnya baru hari ni jumpa...itulah kuasa blog kan! Disamping menambah kenalan dapat juga berkongsi ilmu. Thanks to all yang tak lokek kongsi ilmu menerojah dunia! Cayalah!

Disamping sembang-sembang, hasil tuaian malam ni:-

1. Dapat hadiah dari Chawan sebab menang peraduan dia hari tu!
2. Dapat 3 bijik kapkek buatan Kak Anash! Thanks!!!

Psstttt:- Enjoy jumpe korang semua! 
Psssttt 2:- UNTUK KISAH YANG LEBIH MENDALAM SILA JENGOK DI BLOG COCO 

WASSALAM.

Dah nak abes baru pasan nak amek gambar! hahaha
Kapkek Kak Anash!!!


73 comments:

  1. Heheheh memang meriah..nasib baik sessi pecah ais jalan dengan jayanya... ni kalau lagi ramai nih, leh runtuh kopitiam tu hahahah..

    Weh payung aku tertingal bawah meja, hampeh betul la adik aku tuuuu!!!

    ReplyDelete
  2. Eh manade aku kensel...aku xjanji pun la sbb plan asal ada dua...satu, na nak pulangkan lens, dua, if fatt jadi turun kl...tempat lain2...since fatt xjadi, kena plak na nak jumpa kat danau kotaaaaaaa (dgr nama danau kota je laki aku dah pengsan), so keberangkalian nak pi tu amatlah tipis. Kene plak smalam hari mengemas rumah. Next time la, kumpul ramai skit : D

    ReplyDelete
  3. wuuuu.. rasa mcm dah lama x lepak2 minum dgn kawan2 ...

    busy je.

    ReplyDelete
  4. BlueEwoke:-

    Kan! Meriah kannnnn.betul kan, kalo semua kumpul mesti meriah kan! Gabungan Biqque, Lily dan Ely dah cukup hahha eh tambah ngan John wakakkaka.

    La tinggal ke? Tu la kan aku ingat ko ada bwak payung masa tu.

    ReplyDelete
  5. Biqque:-

    La ko tak janji ke hahahah ingatkan memang plan ko na n john. Tapi yg dapat dtg smalam pon dah havoc dan kire ok la sebagai pemulaan pecah ais hehhee.

    ReplyDelete
  6. Nuke Rude:-

    Hmmmm skg mmg musim bizi. Try la cari masa untuk diri sendiri heheee

    ReplyDelete
  7. nih aku nk marah nih sbb xajak aku!!! dh ler dekat dgn umah aku!! aku nk marah bukan nk sgt lepak dgn korang tapi cupcake k anash tuh laaaa hahahhahahahhahahahhaha

    ngapa gambo xjelas?

    ReplyDelete
  8. Ely Hasrul:-

    La umah ko dkat ke kat situ? Smalam aku tanya gak sape ada kontek ko ajak lepak, tapi memasing takda № ko, kekee. Next time kite buat besar2an punya.. Kek kak anash buat tu mabeles ..terasa struktur keknya!

    Aku amek pakai henpon la tu yg tak jelas.

    ReplyDelete
  9. Kalau ada biq tobat lagi havoc and ely tuh tak nah jumpa but leh byg havoc dia ngan biq tuh.... Hahahha.... Smlm mmg best, bab tukar experience tangkap kelako giler... Selama ni i ingat i soraaaaaang jek ada pengalaman durjana rupanya travelholic skalian pun rasa gak yek.... Dah tak rasa lonely dah.... Sat gi lunch nak kene cite kat wahidah...sure dia gelak nyeee.

    Aktiviti nih kene buat lagi lerrr, i suka!!!

    Chup, errrrr... Kek i mana????

    ReplyDelete
  10. Lily:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ lawak la Pengalaman Durjana!!!

    Best kan dapat share citer2 best kan. Nanti I nak cadangkan kat fatt kat redang nanti kite buat sesi :"kongsi pengalaman durjana! Hahaha

    ReplyDelete
  11. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..........................BEST GILAKKKK!!! lawak giler cite masing2. omg! kalo bwt twice a month pun takpe!. jom pegi piknik!!!! i nak guling2!!! ahhaha..bak kata lily laaaa...hahaha.

    ruginyaaaaa BIQQUE TAKDE??? KE NAK KITAORG TURUN PUNCAK KEJAYAAN??? LOL

    ReplyDelete
  12. haihhh nmpak sgt Na tak simpan no aku.. cis.. aku duk kt bukit antarabangsa la.. dekat aje.. dulu2 time DA (danau kota) tgh naik aku penah g skalik.. siap beli baju patu nmpak org buta main musik kt tgh2 laluan. mak dgn anak gadis yg cam umur dlm 14-16thn, kawan aku kembang2 hidung marah bengang tp tahan gelak sbb geram sapa la pakai kan budak pompan tu suit spiderman. hishhh kesian sungguh.. kitorg cpt2 lari sbb marah dan tahan gelak gak.. hishhhhh

    err napa korg rasa jumpa aku havoc.. nmpak sgt aku kepoh! hahahha.. dh la aku mmg mengembang semcm skang, kalu lepak aku nk duk sblh john aje sbb dia kata aku akak cantek hahahhaha

    ReplyDelete
  13. Ely,

    Aku pun marah jugak!!!! Haishhhhh Batu Campur Betul....

    K.Anash,

    Sebenarnya tu kapkek saya kan? Kan?! kan?!!! Haaaa baik pk dulu sebelum jawab!!! Hahaha...

    ReplyDelete
  14. John:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ twice a month? Boleh! Kite buat piknik kat sungai tekala ke, sungai Congkak ke kan...nak jaoh sikit g PD ke, Banteng ke kan!

    ReplyDelete
  15. I siap tanya pr manager from bangalore india, do they roll on the grass like the movies, dia kata tak! When i told her the story, dia pun nak gi tgk hahahhaha.... Dia ketawa gilerrr....

    Tugasan gang india (cam bunyi adek beradek geng mamak), :-

    1) jejak kasih sd card guy, mintak fb dia untuk di tag!!!
    2) guling guling kat fort, then tangkap gambo
    3) test kelocalan anda kat tic counter taj mahal, ada kah anda tourist atau local
    4) tangkap gambo kat india gate, survey ada tak org ingat live telecast ke screen digicam anda

    Sekian tx

    ReplyDelete
  16. Janggel,
    aik? akak ingatkan terus tido semalam pas balik dr danau kota...rupanya mencerahkan mata wat updet...gooddddd...
    haisey..ditunjuk plak cupkek-lebih-kurang (sambil tepuk dahi...)..kan tak pasal lily dgn ely dah menanya tuh....
    alo..gamba menang peraduan Na tak plak tunjuk..

    blueEwoke,
    macam terperasan bawak balik payung..tak pe la..kira sedekah/door gift pada kopitiam tuh..lama kita berborak sampai sicomel tuh tertido...kelakar, boleh tak perasan memula dtg...sorang dlm kedai, sorang luar kedai..tercengang2 kami kat luar kedai...

    Ely,
    err...err....(sorok muka dengan tengkuk sekali dalam bantal...)...
    leh wat next gatheringg......no hal.. Insyallah...

    Lily,
    err....err...(again..kali nih sorok satu badan bawah tilam..),,baru teringat lily ada pernah komen kata suka cupcake...haiseyy...sorrii sangat...
    Tajuk : pengalaman durjana...serius best..yes, you are not alone facing the difficulties travelling...

    John,
    nice knowing you 'in-live'. Pun banyak share the views and citer kelakar tang mengambil gambar...

    Overall,
    from that 'ice-breaking' session...tetiba nak tambah tabung arnab utk ke neuzilen...

    ReplyDelete
  17. MasMz:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ untuk org2 di luar KL sila psrah.

    Kapkek dah selamat jd taik pagi tadi hahahahahahahha!

    ReplyDelete
  18. wah, ujung minggu ada reunion blogger!

    ReplyDelete
  19. Lily:-

    HaHhahahh lawak nya I baca komen you!!!

    Ok noted pasal task tu!

    Tapi part yang gyling2 tu mmg epik la...tak sangka ada pulak live version kan!!! Pastu past SD card tu mmg sangak kreatif! Tak pernah terfikir pon!!!
    Live telEcast?? Hahhaha mmg siyes lawak!!!

    Hmmm tatau la I lepas tak jadi lokel kat tix caounter tu! Wakakaka

    ReplyDelete
  20. Lily,

    Manakah gaya nak menjadi local tu??? Agak2 kalao wat2 cam orang bisu pastu main tunjuk2 je boleh tak???

    ReplyDelete
  21. Kak Anash:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ main sorok2 badan bawah tilam pulak!

    Saya teruje bebeno nak nulis smalam tu yang tak nyeMpat2 tu! Hehhe

    Kapkek tu sodap tu yang kene tepek gambo tu. Haha hadian yg Na ngan Chawan bagi tu x sempat amek gambo..heheh

    Gath smalam mmg best la walaupun just a simple one kan. Seronok sebab santai.

    Jom kite setat penuhkan tabung katak jom!

    ReplyDelete
  22. MasMz:-

    Idea bisu tu cam menarik je hahhaa

    ReplyDelete
  23. Jom Travel:-

    Hahah ala gath kecil kecilan je heheh.

    ReplyDelete
  24. Ely;-

    Hahah aku pon takde № ko so aku takleh dipersalahkan hehhhhehe.. Takpe aku makin tak sabo nak beredang2 taun depan! Boleh jadik Epik tu gath kite... Wah kami pon smalam terkejut ok smalam tetibe ada Parkson kat siti!!! Dulu (zaman bile tah) aku g situ pakson pon takde lagi...

    Kami bayangkan ko sebagaimana berada di dalam blog hehee

    ReplyDelete
  25. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sekali lagi! hahaha...

    Na takde no hp KAKAK CANTEK! kesiannye....mesti lagi kepoh semlm2. agaga..thanks u guys. besttnyaaa dpt jmpe geng travel jugak. mcm2 cerita terkeluar.

    jom pegi PD! hahaha.

    ReplyDelete
  26. ha jaga2.. sapa yg tunjuk makanan sedap kt ibu mangandung mmg berdosa tau! memula Na skang Anash plak hamboiiii... hahahhaa

    mas, dh la anak beranak tu buta tau!! budka pompan tu dh badan remaja patu pakai satu suit tau!! hinnshhhh!!

    peknek? bila nk pg peknek??!! bulan nih la weii!! papi nk kansel trip gunung ledang next week tp sebok tnya krismas thru nu year nk wat ape.. haishhh

    wat?? ade parkson?? whoahhhh hebaknye... ha sesapa nk no tepon aku sila email ye.. eh apenih? artis ka? hahahhahahaha


    korg jgn xtau aku dh browse accomodation, makan & tmpt jadik bikini model tau utk redang.. siap ckp kt papi 'i ade dlm 3bln aje utk kuruskan badan' hahahahhaha overst!!!! kalu xjadik redang mmg aku meroyan lah!!

    ReplyDelete
  27. John:-

    Hahah lepasni kalo jupe salu tak cukup korum sebab bertukar ganti pi travel.

    ReplyDelete
  28. Ely:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ boleh ke camtu? Ok nanti aku mintak № telipon ko tru emel.

    Ye ada pakson beso ok kat tepi tu. Aku memang speechless, tetibe rasa macam masuk tempat lain, padahal dulu kat situ azab je...

    Gigih tau ko dah siap google semua! Lambat lagi tu...apa pon aku tunggu je iti korang hehhe pasti meriah!

    Pstttt;- pgm Redang tu jangan memahal sangat tau sebb masa tu aku tengah muflis.

    ReplyDelete
  29. Ely, aku cari nombor ko dlm hp aku, aku rase ari tu masa aku p Subang jumpe ko tu aku dah save, tapi smlm cari tak jumpe, pastu smlm tengah ari aku cuba komen kat blog ko gune handphone, sb aku kat umah mak cawan, nk bagitau pasal lepak tu, tapi tak leh komen, memang ke laut la jawabnye..aku tau ko memang dekat sangat dengan Danau Kota tu hahahah..

    Biqque: Oo u tak janji ke, Jumaat ari tu i tanya u, u kata u on jek..mana den tau.. Memang John nk pulang kan lens, tapi dia ajak la ramai2 nk sembang pecah ais hehehe.

    Lily: Bagus betui tasks yg ko kasik kat budak2 ni utk buat di India, jom kita lihat sapa yang kena huahuahuahua..ko memang rock! Ada ko sorang je leh gelak sampai pengsan, belum lagi ada hantu2 yang lain kekekek...

    John: Aku suka pasal ko sumpah seranah member ko yg tak reti amik gambo dan asyik nak shopping tu je..terbaekkkkkkkk bro..memang aku gelak tak hengat smlm, cam nk hentak2 pala bawah meja hahahaha..

    Janggel: Lain kali tulis nama masing2 kat dahi bila first time nk jumpe, takde la sorang kat dalam, sorang kat luar hahahaha..

    Kak Anash: Tak sangka akak pun ada semalam, memang jodoh betul kite dapat jumpe hehehe..

    Semua org memang best la smlm, tak sia2 aku spend masa ngn korang smlm hahahah..nanti buat lagi gathering yek, ajak reramai lagi..

    ReplyDelete
  30. Janggel,
    kan..kan...tak pasal ada org geram kat akak...haaaa....(sambil kuarkan diri dari bawah katil..)....

    MasMZ,
    meh akak jawab..kapkek tuh memang utk masMZ & Janggel...sorang satu, yg cekelat korang kena share..hahah...soooo kedekut..hehe..

    Ely,
    serius eh dah cari accomodation meh?..wow...BudakJohn, siap utk mengulingkan diri tau....

    BlueEwoke,
    nampak sangat muka dlm blog dgn muka sebenar tak sama,kan? hehe...

    secara purata...baru tau Parkson ada di Danau Kota...(dimana 2 jam dari rumah ke Danau Kota..demi nak ice-breaking..hujan/malam tetap ditempuhi..dan tak sia-sia rupanya..)

    ReplyDelete
  31. Anash, guling buleh nk terjun tiruk pon buleh ahhahah.. setuju dgn Janggel, tokleh mahal sgt. kitorg ape2 kena darab 3.. hihi

    ReplyDelete
  32. @BlueEwoke

    Hahaha tu la kan, belum apa2 dah ada tugasan hebat...mesti macam-macam benda jumpa nanti.

    haha kalau aku pon aku dah sumpah seranah dah org yang amek gambo aku tak lawo...banyak cantek, kite amek gamba dia elok ...terletak semua hidung kaki tangan semua...dia amek gambo kiter bersepah sepah...hangin tau.

    Tu la, bukanmain kami tunggu kat lua tu sebab kat dalam kedai takde orang, tau2 je ko kata ko kat situ gak....tu yg pelik tu hahahah sampai tak pasan korang dah masuk dalam...masa tu tengah sebok ngumpat Fatt hahahaaa.

    yup agree, semua happening!

    ReplyDelete
  33. @Kak Anash

    kekeke saje je nak promote kapkek akak hehehe. Sedap woooo.

    Takde takde, kapkek tu saya sorg punya je..hahaha .

    Tu la kak, tak sia2 saya ajak akak join kan smalam...sanggup meredah jem dah hujan ribut bagai..kan best...

    ReplyDelete
  34. @Ely Hasrul

    Yeay ada org sokong..harap dapat memahami...masa tu tabung katak aku tak sempat nak penuh lagi kot huhuhuh.

    ReplyDelete
  35. ehhh...dah ramai orang gomen.... nih masa i buat errand ler kot... cis.

    biq,

    aku ingat ko dtg. kommunikasi pecah bawah ler nih yek... tak pe, next time otai compulsory; else diarang kene belanjoooooo air kosong. HAHHAHAH....

    smlm mmg best, masa nak gi tuh pun panik gak, ingat nak ajak adek or wahidah... konon segan! yeah right!

    yang best nye, problem yg i dok ingat i sorang jek experience rupa nye korang punnnnn... you guys should sit at my chair masa i tanya "sapa experience, bila kite tangkap gambo orang lawa but bila..." ayat belum habis, satu MEJA ANGKAT TANGAN!!!!! except icam (spelling betul ke nik) lepas tuh lumba2 nak share experience... rasa cam cikgu untuk kanak3 senja lak... aahahahha...

    kak anash,

    oh! kapkek-ku...

    icam,

    lain kali icam ikut, ingat kan auntie lily bawak itouch tuk aqilah main and psp tuk icam main, kang bosan kesian lak! hehehehhe...

    na, adek ko stress dak masa tangkap gambo we all... muka cam dah nak pucat i tengok. HAHAHHAHAH....

    mas,

    i nih diarang kata local masa pegi, jenuh clarify. if ngaku nnt dia start cakap hindi, aku tau jawab kuch kuch hota hei jek.... masalah tuh

    ReplyDelete
  36. @Lily:

    Hahaa sian aku tengok muka icam bosan je dengo makcik2 ngan pakcik2 membebel heheh.

    Lagi satu org yang wajib dtg adalah john sebb peranan last skali tang kire bill tu. Hahhaaaa kalao tak peningg nanti!

    ReplyDelete
  37. Lily:-

    Aku rasa mmg ramai antara kite yg mengalami masalah amek gambo ni heheheh. Kalo berjalan ngan kaki gambar jugak takpe la, ni bak kata John, pegang kemera pon tak reti memang sakit ati ok! Hahahaha

    ReplyDelete
  38. Ely,
    tetiber diri ku terasa konpius.... haha tak paham.... jadik selain bisu, nak kena berlakon pakai spek ke?? hehehee.... nak jadi local punya pasal!


    Janggel,
    Haaaaa.... kan k.Anash kata satu setengah tu i nyer taww.....

    John, Lily, Janggel,
    Kan..... agak2 menchik jugak larrr kalao salu orang lain ada gambar, kita takde sebab gambo cam urrrrrrrr atau kekadang tu orang tak amek pun gambo kita....


    * to all jom piknik masa coti tahun baru!!! Hahahaha

    ReplyDelete
  39. so smlm korang dh berkenal muka laa dgn sang suami empunye blog ChawanNa tu kan kan.. mcm Faizal Tahir dak? ke Ady Putra?? errrkksss..

    sory xbanyak dpt mencelah otai2 travel brborak.. hu huu.. kalo korang brcerita ttng toys, cawan bleh laa bukak langkah kot, :p

    best cerita pengalaman bergambar masing2 tu, mmng lawak pecah perut.. enjoice!

    ReplyDelete
  40. Cawan:-

    Ohhh Faizal Tahir???? Adi Putra??? Patutla kami tak pasan smalam masuk kedai tu rupanya retisss kah? hahahahaha.. ok ok *vangge jap dapat kawan ngan retissssss.

    Takpe, len kali leh asah bakat berceloteh pasal travel jugak. suh aqilah ajar . haahahaha

    Thanks bagi keter hotwheels tu..dah siap gantung kat wall of fame dah!

    ReplyDelete
  41. Masmz:-

    Nanti pi klem balik kat Kak Anash hahahahaha.

    ReplyDelete
  42. hahaha..lawak lak kat sini bila laki Na datang mencelah. muka dia ala2 mcm muka laki biqque skit. sedara ke?

    lily, u nak bawak adikkkk and wahidah????? asal tak bawak E*N* skali??? hahaha...boleh laaa u cite pasal die lebih2 lagi semlm.

    Na, hahah..sumpah seranah bila travel adalah wajib je kalo ade yg bwt hal. cuma, aku takdelah mcm lily nk sent sms setiap jam! *dia buat camtu pulakkkk dahhhhhhhh*

    janggel, lain kali boleh laaa bwt lagi, pi PD lak..like weekend getaway. tp kali ni, dah tak boleh bwt dekat ngn umah chawanna dah. unfair. kekeke...boley tak?

    KAKAK CANTEK, bila nak pakai bikini? 1 piece or 2 piece? hahahahahha...

    ReplyDelete
  43. John:-

    Hahhaah perkara wajib skg ni kena ada Lily, Biqque n Ely...kite tengok macamana punya gegarrrrrr! Hahha

    Pd sounds ok to me. Hehehe weekend escapades la kannnn senang, takyah mohon2 coti wakakakkaa.

    ReplyDelete
  44. Janggel,
    rasanyer nih komen / forum paling panjang kot...hahah...hamboi, suruh masmZ kelim kapkek nampak????

    Lily,
    nanti ek...ada...nanti buat...
    btw..nasib tak terbalik meja kalau dah sume hangkat tangan serentak nak jawab soklan u tuh...hahahahahaaa....serius lawak..spontan aje reaksi memasing...

    Ely,
    John memang nak mengulingkan diri..terjun tiruk pun dia nak jugak... (agaknyer la)

    Faizal Tahir, opss...Cawan,
    nampak leh wat bapa contoh..sebab dok pangku si comel tuh tido......
    (tang mana plak adi putranyer...)

    ReplyDelete
  45. chup! ade wall of fame? dh publish dlm blog ke koleksi yg ade?

    trtanya2 ni..

    lupe thx kt Lily and John sbb ade gift utk Aqilah..

    ReplyDelete
  46. Kak Anash:-

    Tu la pasal...kehkehkeh. Sebab masing2 teruja...biasa la first time jupe.

    ReplyDelete
  47. Cawan:-

    Haah ada la wall of fame tapi kecik je..tak le sehebat Biqque hahaha. Segan nak tunjuk.

    Memang tak penah lagi tunjuk kat blog ni.

    ReplyDelete
  48. Cawan,

    Hershey nye hotwheel ari ni i g beli kat USS, masa lain conf sampai thurs then balik. Awat leh beli kali ni? Sbb 50 org dari floor i pegi; ramai tukang bawak kan. Hahahhaha....

    ReplyDelete
  49. huyuh panjang nyer comment!

    muka cawan cam muka laki aku? uish ko kena tengok depan2 ni john hahahaha!

    AKU TERINGIN LA NAK TGK KO JANGGEL :D he...hehe...hehehehehe...hmmm...

    ha bila next meeting? tunggu fatt skali. aku nak tgk sape bleh celah, sape ternganga, sape diam, sape kena angkat tangan hahahaha! aku dah ada sign language ni kalo sape nyer turn nak ckp!

    *pap pap pap*

    ReplyDelete
  50. kenapa aku tak di invite ??? kenapa??

    *sambil packing baju masuk beg (feeling nak lari dari sini)

    haha.. next time inform tau!!!

    ReplyDelete
  51. Shah_rule :-

    Alamak siyes aku lupakan ko la bro! Hahahaha , jangan salahkan ku, jangan salahkan ku..(*ikut stlye cawana) hahaha.

    Aku pon diinvite secara tak rasmi ni shah, takpe next gathering kite kasi gegar!

    ReplyDelete
  52. Biqque:-

    Tu la, tetiber panjang pulak hahaha, ko nak tengok muka kau biqque? alamak... ko tengok dalam blog je sudah..aku kan pemalu. hahahaha.

    Memang kene ikut giliran la kalau nak bercerita kalau tak penat kepala nak pusing kejap kiri kejap kana, nyaris krem tau tengkok aku hari tu kejap pusing ke Lily kejap pusing ke John hahah (sebab diorang je yg rajin berceramah) hahahhahaha.

    Last-last aku pandang Aqilah je. hahaha.

    Kompon lepas ni kene buat lagi best!

    ReplyDelete
  53. Lily:-

    wah pegi USS lagi...heheh enjoy the trip!! *kalao boleh enjoy le kalau tak kasi smsm cakap *dia buat hal lagi dahhhhhhh* hahahaha

    ReplyDelete
  54. Janggel,
    akak ingatkan akak sorang aje rasa macam nengok org main pingpong tau...kejab2 kiri, kejab2 kanan...kejab2 lily, kejab2 john...
    hahaha....

    ReplyDelete
  55. Kak Anash:-

    Hahahaha betol!!! Akak pasan tak saya urut2 leher, lengoh tau, siyes.

    Hahahaha len kali suh John, Ely, Lily dan Biqque. Duudk depan dan kite hadap depan diorang heheheh.

    ReplyDelete
  56. Janggel,
    laaa..iye ke ..akak tak pasan la...
    hehe..ok dah updet citer kopitiam..nak link? silakan la...(sebab ada gambar ....)

    ReplyDelete
  57. nk cite aku? aku penah duduk diam2 kt satu tmpt peninggalan sejarah kt Bukit Tinggi, Sumatra. kubu ape ntah. duk kt pintu org nk masuk plak tu.. tgh duduk diam2 kt kusi situ, aku terus pandang tepi kt tanah lembut tuh, tunduk, letak tgn kanan kt tanah menahan badan dan muntah kat situ gak! hahahahha horror okeh! tu la cite aku yg ntah ape2 patu buat muka selamba dukduk blk kt situ tgk org dok masuk kubu tuh hahahahah


    woit weekend nih aku nk mkn kat Taiwan, meh joinnn.. sila tinggalkn email memasing kt blog aku kang aku bg no tepon.. wahhh apekah hahahahahha.. tp k anash jgn cuba dtg kalu takde cupcake! hahahahahah okek gurau aje

    ReplyDelete
  58. shah-rule, takpe kite sama xmendapat jemputan. meh masuk baju dlm beg patu suh biqque nyanyi lagu AF.


    john, kakak ko nih kepoh aje lebeh. gila apo pakai bikini. mmg nk kena 'jegey' hahahah.. dulu masa memula kawin kan, papi dh xbagi pakai bikini dah, dia kata pakai swimsuit aje. patu akak ko yg cantek nih pon ckp la 'ala u nih tak sporting la' ckp mcm nk derhaka mcm la kaki tu lawo sgt, perut flat nk tayang.. tau papi ckp ape

    'eh hello, i nih dh cukup sporting la, seb beik i xsuh u pakai tudung tau..' hahahhaha okek insaf kt situ terus cium tgn suami hahahhahahaha

    ReplyDelete
  59. Kak Anash:-


    Hua sudah updatttt! Nak link nak link! hehehe tq yer.

    ReplyDelete
  60. Ely Hasrul:-

    Uish horor nya pengalaman ko tu??? macam ada ju-pulak masuk badan ko? ke ko tengah preggy masa tu?

    Ala takyah la kemas-kemas baju bagai...nanti susah nak kena ponggah balik ..nak lepak Taiwan minggu ni???? Taiwan tu kat mana? *nak kena gugle tak?

    Aku dah letak emel aku kat blog ko..nanti apa2 hal bgtau eh.

    ReplyDelete
  61. aiseh btol..baru tggl satu hari dh pnjng berjela punye komen. huhuhu. lupa lak nk mintak no tepon masing2 aritu. boleh kontek-kontek.

    anyway, sorilaaa cakap byk aritu. kekdahnya sgt excited nk bercerita. wlpn ulang tayang dah..tapi tak kisahlah. hahaha..

    takleh lupa bab lily tnye sape ade experience psl amek gmbr! sume org angkat tangan mcm nak jawabb soklan!!! KAKAKAKAKAKAKK

    ReplyDelete
  62. John:-

    Betol tu, lupa pulak nak minta no tepon memasing...nanti leh la emel-emelkan yer..senang nak plan..

    Oh by the way, fat kata nak buat group emel..so senang nak diskus pasa Redang. So nanti tunggu la invitesyen fatt tu yer.

    ReplyDelete
  63. betoi ka john nih byk ckp korg? muka cam suci terpelihara aje hahahha.. jumpa lily nk kena bwk record tape, bleh kumpul cite dia hahahahaa

    Taiwan tu xyah beli teket kapal terbang, Taiwan Noodle House kt Ampang Point hehe

    ReplyDelete
  64. sila amik perhatian, nanti kita buat group email juga forum khas utk redang (guna forum kitorang).

    sekian, terima kasih.

    ewahhhhhhhhhhhhh!

    ReplyDelete
  65. Janggel,
    minggu depan kompom tak dapat gi Taiwan...sebab kena ikut rombongan makcik kiah ke kedah (kenduri kawen...)

    tak pe..go ahead dgn plan makan tuh...no hal
    (ely..tak dapat la merasa kapkek itu..huhu...next time eh?..ps..ps..bila bersalin?-kena tanya coz keinginan ibu mengandung nih lain skit....kalau nak, kena wat kan gak...tang anta..ntah bile)

    ReplyDelete
  66. Ely Hasrul:-

    Fuh John sama naik ngan Lily tau hahahaha...jangan marah yer John n Lily..you guys rocks!!!

    ReplyDelete
  67. Biqque:-

    haha aku sedia menanti...

    ReplyDelete
  68. Kak Anash.:-

    Saya pon belom tentu lagi nih... :)

    ReplyDelete
  69. forem apekah yg biqque maksudkan itu?

    jadik ke nk g taiwan? kalo g taiwan...tutup awal kan? kul10 dh tutup..sedih.

    ReplyDelete
  70. John:-

    Forum yang Fatt kata nak buat tu ..hehe
    Ko dah bg no telipon kat Ely ke?

    ReplyDelete
  71. aku jeles ok korang buat miting tanpa aku. takpelah, nxt time 2nd mini gath kita plan elok2 time wiken ke so sume bleh attend. tp klu diselitkan dgn aktiviti piknik lagi best sbb bleh sembang pjg2 kat tmpt terbuka sbb memasing kan gila nak bercakap. klu sembang kat kedai mkn nanti kena halau sbb bising. hahaha

    janggel, yg forum tu biqque la punya. aku no idea apa tu...nti aku suh biqque emel sume org la senang

    ReplyDelete
  72. Fatt:-

    Hahaha ni pon sebab john nak pulangkan lens yg dia pinjam kat Cawana tu, terus dia ajak aku, aku pulak ajak kak anash. Pastu Cawana ajak lily, maka terhasillah perjumpaan kecik ni. hehe ok next time...insyaAllah..selagi diri ini mampu berjalan.


    Tu la tengah tunggu invitation dari biqque..tu pon kalo dia sudi....

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!