2011-12-26

Sesi Roti Tisu

Assalamualaikum!!!

Gigih kan sehari sampai dua entry aku buat? Maklumla keterujaan tengah memuncak hahahaa. Nak dijadikan cerita, semalam aku dapat SMS daripada empunya blog Globetrotter dan Beauty In Darkness, agak lewat dalam jam 5.30 petang. Diorang kata ada perjumpaan kecil-kecilan kat tempat biasa. Aku pulak masa tu tengah gigih bawak family aku pusing-pusing satu Putrajaya, nak tengok Masjid Besi katanya....ikut je la tamau derhaka. Hehehe.

Aku pun balas sms bersetuju nak join perjumpaan kecil-kecilan tu, malahan diberi tugas untuk invite empunya blog Coco Nutz, Kaki Berangan dan Kaki Jalan (berapa banyak kaki laaaaaa). Bila sms kak Coco, dia kata tengah sibuk jadi baby sitter kat Alor Gajah sambil verangan bersantai di tepi swimming pool....Kaki Berangan pulak senyap seribu bahasa, tanpa balasan (aku yakin gile dia tengah tidor) dan Kaki Jalan, aku tau dia kat Ipoh. Lagipon ni ast minute call, so tak dapat nak panggil semua... sorry ye yang lelain.

Sampai di tempat dijanjikan, aku nampak empunya blog Chawana dan Aqilah (anak dia yang pernah pegi India masa umur 7 bulan tu), Beauty In Darkness beserta suami dan empunya blog Icam Si Pengembara Tumpangan dah ada kat situ!!!(Hahaha ada kisah disebaliknya ...teruskan membaca).

Macam biasa la, bila dah berkompol memang macam-macam cerita keluar. Tak berapa lama lepas tu si empunya blog Globbetrotter dan Kaki Berangan pon sampai. Jadi jugak diorang join. Maka makin bertambah korum mengumpat. Hahaha suka! Cawan, pon join juga tapi lambat sikit baru dia sampai.

Tengah asyik bersembang, maka muncullah idea baek punya. Bukan main eksaited memasing buat plan gathering naik bas! Haish kalau jadi la plan tu, memang terkenal seantero dunia la kiteorang nanti! *berangan lagik*. Kengkononnya kami nak kumpul blogger-blogger travelholic termasuk yang tak dapat join malam ni dan buat satu aktiviti berjimba-jimba kat satu destinasi yang curlast! (pinjam perkataan John). Tapi yang boleh join aktiviti ni hanyalah manusia yang bergelar BLOGGER sahaja. *sebab tu adik Na gigih buat blog bertajuk Icam Si Pengembara Tumpangan* Hahahahaha kasi promote sikit. Aku tau memang Icam nak sangat join abang-abang dengan kakak-kakak dia yang gile ni kan!

Oh lupa pulak, sambil meeting sambil makan roti KLCC (sebenarnya roti tisu je) yang bukan main panjang, cukup penuh satu meja. Sedap jugak makan cuit-cuit sambil mulut tak henti-henti mengomel. Ramai jugak yang tak pernah makan roti tisu KLCC ni, eh sebenarnya KLCC ke KL Tower? Hahahhaa gasakkkkk.

Ok untuk lanjutan dari idea gile best kami tu, tunggu la dulu..tak tau macamana plannya lagi. InsyaAllah kalau jadi memang best. Tungguuuuuuuuuuu cerita dari kami kelak!.

WASSALAM...

Pssttt:- Idea gile memang selalu datang bergolek.


Psssttt2:- lenlain yang tak dapat datang, nanti kami inform. :)

Sila abaikan perut itu.... (Gambar ihsan dari Biqque)
Tengok tu besar kan???? Panjang kan???? Saper suka besar dan panjang silala order. (Gambar ihsan dari Biqque)

Dah dekat sedepa dah panjang roti tisu ni. Selalu makan yang bentuk bukit kecik je..tapi yang ni memang panjang giler...manis dan berlemak! (Gambar ihsan dari Biqque)


40 comments:

  1. Amboiii panjang tak hengat roti tisu tuh!!!

    *word verification : teevil sama cam tea evil! Hahahahaa sebab racun Icam ;p

    ReplyDelete
  2. ko nak promote icam, sila url kan nama blog dia kat atas hahahaha!

    aku rasa kita bleh murahkan lagi sesi rombongan kak rodiah kita! nanti akan diusulkan pada geng2 sume :D

    panjang dan besar? cam harammmmm! hahaha! nanti kena buat entry pi point kat entry ko ni hahahaha!

    ReplyDelete
  3. Jalan sakan nampak. Hehe... bile g nak g Seafood.

    ReplyDelete
  4. Gigih weh icam buat blog lepas kite lepak smlm..pengsan aku meneman dia.ish ish..

    roti tisu klcc ni memang sedap, bertambah sedap sebab org belanja..(ehsan dari Biqque hahaha)

    Aku SUKA semua cadangan dan idea bernas smlm tu, sampai terkeluar anak tekak aku gelak hahahaha...

    Harap2nye jadi kenyataan la cadangan smlm tu..kite tunggu Lily balik baru leh arrange next meeting!! hehehehe

    ReplyDelete
  5. kena tunggu lily balik bawak cite cik maimun kawan icam! hahahaha!

    ReplyDelete
  6. MasMz:-

    Ha tu la pasal, slama ni penah tengok je tapi tak penah try, kali ni try fuhhhhh nyaman!!!

    ReplyDelete
  7. Biqque:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ aku dah bubuh backlink dah kat tajuk blog dia. Kompom lepasni laku kekkeeee.

    Tak sabo plak tgu cite rombongan cik rodiah ni.. Hahhahaha.

    Sedap kan roti tisu panjang dan beso tu!

    ReplyDelete
  8. Inertz:-

    Hmmmm tgu ko sampai ke sudah tak jadi projek ikan bako tu....

    ReplyDelete
  9. BlueEwoke:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ tu la, gigih aku tgok entry post tgah2 malam bute.

    Passtu siap pesan kat blog org suh folow blog dia wakakakkaka sangat sbutir pasir! Wakakakaka.

    Memang kene tgu lily balik dulu nih.... Nak kompom jenis
    Bas.

    ReplyDelete
  10. Biqque:-

    Hahahah tetibe cite anak makcik Maimon kuar kan! Aku terus terbayang muka Maimon Mutalib. Hjahahaahaha

    ReplyDelete
  11. aku dijemput x tuk gathering naik bas tu?

    ReplyDelete
  12. maimon mutalibbb!!! hahahha...cam harammm! btw, roti tisu tu sunnguh sedappp ok! berbeda dari ape yg aku makan kat kedai mamak b4 this. yg ni penuh lemak berkrim~ rege die brape ek? hehehe. ke ade org blanja semlm? ;p

    gigih icam nih! nasib baik kakak die rajin neman, kalo tidakkk..haraaaammm!!

    ReplyDelete
  13. no komen.

    semoga planning korang berjalan dgn lancar. tu jelah. okbai

    ReplyDelete
  14. Fatt;-

    Tu je ke komen ko? Ko tak eksaited ke? Huh?

    ReplyDelete
  15. Kemang:-

    Jangan riso la, nama ko ngan Fatt awal2 dah kami letak dalam list.

    ReplyDelete
  16. John:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ aku sebenonya tak berapa minat lakonan Maimon Mutalib tu, sebab agak sama je , sedih ke, gembira ke , sendu ke.... Hahahaha tapi dia popular wakakaak.

    Tu la sedap la roti tisu tu sebab dia manis.

    ReplyDelete
  17. aku dah send email! sila check inbox memasing! tak sabar ni! :D

    ReplyDelete
  18. fatt and kemang, korang mesti la termasuk, aku PAKSA gak2! marah ni if tak pi! sila block calendar masing2 ye!

    ReplyDelete
  19. aku pagi2 dh belek si pengembara tumpangan nye blog haha..

    mlm tadik xdapek la nk juin sbb makcik tak larat. makcik baru aje mauk 7bln tp xlarat mcm org mengandung 9bln haha.. kalu diingat2 kembali time 7bln dulu makcik siap pg Bandung dgn Spore lagik back to back.. xtau la ngapa skang nih sungguh tak larat (jgn la pechiah rahsia aku mkn byk smpai xlarat dh nk jalan hihi)


    next time makcik dtg ye..

    ReplyDelete
  20. meh la buat rombongan ramai2 dtg jordan. lagi menarik! hehe travel guide dah ada nih. =D

    ReplyDelete
  21. Biqque:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ gile pantas ko menaip kan!!! Memang layak jadi penurus!!!!

    ReplyDelete
  22. Ely hAsrul;-

    Tu la pepagi buta aku dah tgok komen ko! Hahahaha

    Takpe la kami paham situasi ibu mengandung. Kami kan bertoleransi dan tak mudah sentap. Hehehee.

    ReplyDelete
  23. Ainul;-

    Huhu kalo nak ke sana tak mampoo kot! Tabung katak saya belom sempurna jisim badannya.

    ReplyDelete
  24. janggel,,
    apa plak jadi baby sitter swimming pool? akak jadi mcm citer baywatch..ok?
    hahahhaah...(jgn ngada2 nak imagine bukan2...sudah..)
    rombongan cik rodiah? macamnana terbitnyer nama itu? ala..tu le ..mis forum perdana makan roti tisu klcc...
    huhu

    ReplyDelete
  25. aku tau Fatt dgn Kemang mesti kena pergi.. hu huuu..

    tak silap diaorg cakap January 2012 ni.. jom jom jommmmm..

    ReplyDelete
  26. Kak Anash:-

    Laaaa bukak ke akak yg bgtau saya akak jadi baby sitter? hehehehe sambil menjadi baywatch apa...ok la tewww! hahahahaa

    Saya pon kompius ni kak, mana datang cik RODIAH ngan MUTALIB tu ntah...

    ReplyDelete
  27. Cawan:-

    Mestilah, diorangkan tunjang utama dalam cerita Cik Ro dan Pak Mu ni... :)

    ReplyDelete
  28. penah rasa tosai tissue. lagi best!!!

    wah memacam perkembangan yang aku dah terlepas neh..uff rugi rugi aku!

    ReplyDelete
  29. laju nye korang post... tak terkejar gue... ok, i dah hyperlink kat you. ehheheh... gambo i step by step si mamak tuh.

    but post skarang ok last day of romania & greece, post roti esok

    ReplyDelete
  30. Maszuber:-

    Tosai aku tak berapa nak ngam hehehe.

    ReplyDelete
  31. Lily:-

    Hehehe dah nak abes taun ni kene pantas ngabehkan cerita kekekeke

    ReplyDelete
  32. janggel,
    mak sedih nok..*drama*

    aku ingt kome tak include aku...sekali bila aku cek emel rupanya ado....HAHAHAHA *lari pekup muka*

    ReplyDelete
  33. Fatt:-

    Apahal sedih2 nyahh? Hahahahaaa masakan kami enggak mau ngajakin looooo..... Ya udehhhhh kite ikut ajaaaaa.

    ReplyDelete
  34. weh ngape ko kate aku n fatt tunjang utama cite cik ro ngan pak mu? ni mesti ade sesi ngumpat ni, eh? haha

    ReplyDelete
  35. Kemang:-

    Hahaha ko kan travelholic sama cam Fatt..mestilah tunjang utama!

    sesi ngumpat tu wajib okay!

    ReplyDelete
  36. 'tak mudah sentap?' cis hahahahhaa

    ReplyDelete
  37. sape mutalib? kahkahkahkah! kemang ek? ok aku stuju! shah_rule takde nama lagi kan? kita kasi osman :D pasal dia doktor!

    fatt lari tekup muka? hahahaha! lama gile tak dengar ko buat lawak fatt! cepat la turun kl, sume rindu kat ko niiiiiii...kemang skali dilupa jangan ye!

    ReplyDelete
  38. Aku tengah search pasal roti tisu.. kuar lagi entry hang.. memang complete la blog ni.. segala mcm info ada .. terbaikkk..!!!

    by the way.. profile picture duu pakai spek.... :D

    ReplyDelete
  39. TTB

    LAaarrrrrr ada jugak sini??? Ok salute mmg pembaca tegar

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!