Skip to main content

A Thousand Years - Mood Melankolik

Assalamualaikum...

[Sekali lagi kengkonon nak buat entry WW, tapi tetap ada mgomel-ngomel jugak]

Hari ni mood melankolik...nak nyanyi nyanyi je walaupun hati gundah gulana dek kerna orang odit ISO buat onar di opis.....(bak kata sorang teman...orang odit selalu dibenci) hahaha jangan makan hati ye John.

A Thousand Years


Pstt: Alhamdulillah External Hard Disc berjaya ditemui semula. Syukur sebab segala kenangan lapan tahun lepas ada dalam tu!!!! Memang nanges kalo hilang. Paling banyak gambo-gambo masa travel..... Hari ni puasa bayar nazar sebab dah jumpa. Syukur.

Pstt2:- Tahniah pada kazen aku yang sebaya...ko dah kawin dulu...Semoga bahagia ke akhir hayat.

Pstt3:- Really need a vacation.....

Pstt4:-  Teringat Pangkor dan Langkawi satu ketika dulu...tenang...susah senang bersama. (sambil picit-picit butang telepon)

WASSALAM.
 
From Ipoh with Love

Comments

  1. psst #2 tu jgnlah sedih..calon dah ada kan? jgn tunggu lama2 nti diamik orang...hehe

    ReplyDelete
  2. Fatt:-

    tatau le. banyak sangat nak pilih wakakakaka~!

    Lalalala.

    ReplyDelete
  3. Fatt:-

    lagipon, aku dah jenuh tunggu org masuk minang aku....sape pon tak sudi.

    ReplyDelete
  4. Hahahah jgn sedih2 bro...nanti aku antor Aqilah meminang ko yek hahahah

    ReplyDelete
  5. BlueEwoke:-

    Hahaha hampeh...
    Tak sabo nak tgu Aqilah beso. Muahahahahah!

    ReplyDelete
  6. tu motip letak gambo shoot kat Ipoh tu nk tutup dia kawen lari lah tuuu huhuhuhu..

    aku nih pon mood melankolik gak.. naik kolik dh nih..

    ReplyDelete
  7. Ely Hasrul:-

    Ni la kawen lari nya..sambil main cak lempong....

    meh meh kalo nak pelempong.

    ReplyDelete
  8. meh mak tolong andamkan ko nok!

    ReplyDelete
  9. adoii..nak nanges dengan lagu nei..sob sob.. tousand years waiting for u...T_T *mood jiwang* haih..

    ReplyDelete
  10. janggel,
    pesal mood gini?
    dah...dah....
    gi basuh kete gih..

    ReplyDelete
  11. Biqque:-

    Alhamdulillah dapat mak andam free!!! Yeay!

    ReplyDelete
  12. Langkah kaki:-

    Best kan lagu ni!! Aku tetibe suka.

    ReplyDelete
  13. Kak Anash:-

    Hahahha tetibe basuh kete? Haishhhh hujan ni takyah nak basuh2 kete... Cucuh je luar atap! Hahhaha

    Kami dah plan dah nak sema guesthouse akak! Hehhe

    ReplyDelete
  14. nie..tetiber suke jer nei..mesti mood tgh atas awan nei??:D awan ade munge2..:P

    ReplyDelete
  15. janggel
    weh...weh..tak bleh ramai2..karang roboh...(..rumah tak de tangga..leh roboh ker??)

    nak book? kena melalui sepupu akak laaa..bukan akak..
    akak bahagian 'room service ..a.k.a. akak cleaner...hahaahahahah..

    ReplyDelete
  16. LanGkah kaki:-

    Suka la sebab dah nak buka pose!!!! Yeay!

    ReplyDelete
  17. Kak Anash:-

    La bukan akak ke managernya????? Kehkehkeh.

    Serta merta terbayang kalo 2nd gath kite buat kat homestay akak hehehhe mesti meriah!!!

    ReplyDelete
  18. Janggel
    meriah? boleh dicadangkan tuh..
    tapi kena tahan nyamuk aaa...
    hehe
    akak bukan managernyer tau

    ReplyDelete
  19. Kak Anash:-

    Hahah kan , bagus tak cadangan saya!
    Nyamuk? Saya dah biasa.
    Lalalala hehehe

    ReplyDelete
  20. MasMZ

    Mersing- Tioman- Singapore - Batam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Food Hunter: Nasi Ganja Yong Suan, Ipoh

Assalammualaikum!
Busy sikit minggu ni sebab kena outstation merata tempat. Demi mencari sesuap nasik la katakan. Amacam? Dah bulan lima ni berapa negara dah korang travel? Hahaha kot-kot la ada yang gigih travel tetiap bulan kan....aku tak mampu huhuhu.
Anyway, kali ni, nak cerita pasal makan. Pernah dengar pasal Nasi Ganja? Aku rasa ramai yang pernah try makan nasi ganja ni. Kalau ke Ipoh,Perak jangan lupa try ok! Katanya trademark di Ipoh, kalau tak pernah cuba adalah sangat merugikan.
So memandangkan aku ni nama je lahir dan pernah la duduk kat Ipoh tu, tapi aku sendiri baru first time try makan Nasi Ganja yang digembar-gemburkan tu. Hahaha lawak jugak bila pikir, orang lain dah lama kot sampai situ, aku ni baru 2-3hari lepas je jejak. Itu pun sebab bos aku yang ajak makan. Lols.
Ok apa sebenarnya nasi ganja?
Nasi Ganja ni sebenarnya nasi kadar je, ala nasi kandaq bak kata orang Penang. Tapi tatau la apa ke jadah nama dia boleh jadi nasi ganja. Mungkin sebab bila kita dah rasa, teringa…

ERL Dan Bas (Putrajaya ke LCCT)

Assalamualaikum...

Dikemaskini pada 31 Mei 2013

Masuk bulan lima ni keadaan cuaca jadi semakin tak menentu, panas...hujan...panas. Nak tidur malam pon tak tenang. Maklumlah bagi orang-orang tak berada macam aku ni, yang tak mampu nak beli aircond mesti tak senang nak tidur malam. Terpaksa berlengging kalo nak tidor huhuhu...
Sebenarnya aku nak share sikit mengenai satu perkara yang aku baru tau..Haish apa lah aku ni kan..ketinggalan zaman betol. Namanya rajin merayau tapi benda-benda basic percutian pon aku tatau. Haish!!!
Ok aku nak cerita cara mudah ke LCCT menaiki ERL dan Bas (ni bagi orang-orang yang tak ada sesiapa nak hantar naik kereta ke LCCT la). Selalu terjadi pada aku, maklumla aku ni rajin le sesangat ke sana ke mari dan kapal terbang jenama Air Asia juga merupakan salah satu pengangkutan yang sering aku gunakan untuk merealisasikan impian percutian aku selain menaiki Al-Faris, kereta aku yang sering bermasalah dalaman tu!

CARA JAUH (PUTRAJAYA - KLIA- LCCT)
Selalu yang aku …

Lombok (Part 1): Welcome to Lombok!

Assalammualaikum!!!

Seperti yang dijanjikan, dan dikala kerajinan menguasai diri, maka terhasillah entry pertama pasal Lombok.InsyaAllah mana yang baik tu, boleh la dijadikan rujukan, tapi kalau ada yang tak elok tu harap jangan diikut...mudah-mudahan kita semua terpelihara dari segala kemungkaran. Amin. Ayuh kita mulakan!

Perancangan Awal.

So macamana boleh timbul idea nak ke Lombok ni? Bila cakap kat kengkawan, yang kata nak ke Lombok, macam-macam reaksi diorang. Macam la Lombok tu tak ada apa-apa kan. Padahal Lombok tu cantik kot! Hahah tetibe emo. Eh belum start lagi rupanya, sebenarnya team asal ke Lombok (hasil perbincangan meja bulat di kedai kopi di Johor Bahru beberapa bulan yang lalu) adalah aku, Dr. Shahrule dan Pae Kpop. Masing-masing beli tiket asing dari JB ke Lombok masa tu. (Motif aku nak gerak dari JB kan? Padahal kat KLIA2 tu macam-macam ada, dekat pulak tu dengan rumah aku). Sebenarnya memang tiket dari JB ke Lombok tu murah, di samping tu aku memang nak beraya sekali…

Kisah Sarapan Roti Bakar Telur Goyang di Transfer Road Dan Berjumpa Blogger Ceria

Assalammualaikum!
Ok ni sebenarnya entry zaman purba, sejak awal tahun dulu aku peram tak post-post dan akhirnya sebab dah takde modal nak tulis blog maka entry ni pon keluar lah ye. OK sebelum tu nak wishSelamat Hari Raya Aidil Fitri lagi kepada semua muslimin dan muslimat, hari raya masih berbaki beberapa hari (kalau beraya sebulan la) hiks. So banyak lagi ke open house mengkome semua? Tahun ni alhamdulillah syukur ada yang sudi menjemput aku pegi open house raya, ke Kelang, ke Damansara, ke Bangi.... orang Putrajaya je takde nak jemput... kfine.
Ok  kembali kepada niat asal.
Suatu ketika dulu (wah macam lama sangat dah ni) aku, John, Chawana, Byya, MasMZ dan Icam, telah (sepatutnya Kak Coco join sekali tapi disebabkan kesihatan ibunya amat kritikal jadi beliau terpaksa tarik diri) mengaturkan satu trip singkat ke Pualau Pinang. Sebenarnya sebab masing-masing dah gigil-gigil nak buat road trip kan, maka setelah ditolak, dihitung akhirnya kami berjaya sampai di Pulau Pinangdengan jay…