2012-03-16

Teaser: Not All Indian Are Bad + The Sickness

Assalamualaikum!!!

Another quick update, sepanjang berada di Jaipur urusan kami telah dipermudahkan dengan kehadiran seorang warga tempatan yang tidak terjangkau akal kami akan kebaikannya. Alhamdulillah, di sebalik kisah sedih (cewah) yang berlaku, Allah gantikan dengan kebaikan hambanya.

Mohd. Gulzar - seorang pemandu tuk tuk beragama Islam tak jemu-jemu membantu kami dalam semua segi. Dan semalam dia mengajak kami ke rumahnya untuk makan malam! Terharu dan tak pernah ada dalam itinerary kami. Family dia pon sangat baik termasuklah ayah dan ibunya, warga emas berusia lebih 70 tahun yang kelihatan masih kuat dan sweet! :)

Bagi kami, Jaipur bandar yang berbeza dengan Delhi. Lebih tenang dan kurang tercemar. Masuk hari ini juga kami bertiga masing-masing diserang cerry berry, mungkin sebab terlalu banyak makan makanan pedas. Harap-harap ianya tak melarat dan kami dapat meneruskan pengembaraan kami dengan jayanya.

WASSALAM.

Jehan Misekin a.k.a Janggel :)

19 comments:

  1. tak aci... korang balik kurus and cun nanti. korang sort gambo kat sana so nnt leh we all view gambo terus... overst excited gilos babes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lily:-

      Tu la.. Ni dah macam kurus sikit dah ni, smalam x makan proper 1 hari. Kekkeeke...

      Sesi tayangan gambar? Hehheeh jepun punya x abes lagi.

      Delete
  2. i leh komen pirst sbb hp jon tak changgeh kata janggel. ehheheheh

    ReplyDelete
  3. kekekekeke....

    hi Lily! We olssss kurus gilessss kat sini..... sila jeles!! Hahahahahaha


    Yes! First sebelum John n Kak Coco! n Chawanna, Biqque, Shahrule.... amboiihhhh kalao boleh semua nama nak sebut.....Seken pas Lily!

    ReplyDelete
  4. fuiyooo gambo olskool.. minum air bbyk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ely:-

      Kekeke oldskullle sangat. Amacam Skincan? Best tak? Aku gigih tau apdet tetiap hari untuk tatapan ko!

      Alhamdulillah dah lega sket ceri beri itu.

      Delete
  5. Oooo gi india leh kurus.. harus gi india camni.. huk3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iza:-

      Ye boleh kalo ko pg sebulan kompom dah nampak macam preity zinta!!!!

      Delete
  6. Replies
    1. Adam:-

      Ada, № tepon, alamat semua ada.

      Delete
  7. hamboi
    nak kurus je ..gi India..
    nak gi India je,...terus kurus...

    heheh
    perbanyakan minum air
    nopee...bukan air sungai
    air seven-up..
    hahaha
    (motif?) ntah

    capati n kari ayam?...mmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak anash:-

      John kata dia semakin retis sebb ada org asyik tanya kami ni dr korea ke??? Omg kpop sangat kan kak kan!

      Seven up eh? Ok dah beli

      Delete
  8. Arggg korang makan apa sampai kene ceri beri tu? meh kat aku sikit hahahah..

    Aku pun suka jaipur.. Bestnye korang dpt invite ke rumah local kt sana..ni yg aku tak sabor nk dengar citer nih heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. BlueEwoke:-

      Makan nari... Pedas nak mampos hehehe sampai ceri beri! Kekkeke.

      Nanti kami citer.

      Delete
  9. minum air bebanyak yer~ tapi air nak beli pun kene beringat2 bak kate biqque.. hehe

    teringat citer 3 idiot part die g rumah member dia, mak dia tgk guling tepung tuh.. yang ada bapak dia sakit post-stroke + eczema.. haha kalo tak tengok sile tengok balek part tuh.. hahaha

    ReplyDelete
  10. Kalau travel berkumpulan oke lah kalau kita ikut orang tempatan balik kerumah TETAPI kalau kita travel solo walau baik mana pun seseorang itu pada kita jangan sampai kita ikut ia balik ke rumah. Pernah tak dengar kes pencuri buah pinggang? Jangan nanti bila terjaga waktu pagi perut rasa pedih berjahit. Banyak berlaku di China dan apa kurangnya di India dan Pakistan. Apa pun Enjoy menikmati Jaipur.... ada tunggang Unta tak?

    ReplyDelete
  11. takpe, cery bery itu satu pengalaman...welcom to the club :)

    ReplyDelete
  12. Biqque:

    Aku cerry berry seminggu je tak sampai sebulan pon.. HAhahahaa

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!