2012-03-17

Teaser: Salam Taj Mahal

Assalamualaikum!!!

Update lagi...hehehe dah berapa banyak update pon tatau le. Gigih pulak time-time macam ni. Ok hari ni merupakan kemuncak kepada pengembaraan kami di India! Kami telah melawat Taj Mahal, yang katanya lambang cinta agung seorang Maharaja kepada Maharaninya. Alhamdulillah...impian untuk melihat bangunan / makam yang terkenal di dunia ni telahpon tercapai!

Terpegun sekejap apabila mula-mula nampak kubah Taj Mahal dari pintu gerbang utama. Rasa macam mimpi! Semalam sewaktu tiba di Agra, kami telah menaiki bas tempatan menuju ke Fatehpur Sikri, satu lagi monumen bersejarah yang usianya lebih tua dari Taj Mahal! Fuh kagum!

Pengalaman di Agra sama hebatnya dengan Delhi dan Jaipur. Ok esok kami akan berangkat pulang ke Malaysia. Doakan kami selamat sampai dan dapat berkongsi cerita dengan sesiapa saja yang nak tau cerita kami!

WASSALAM.

Jehan Misekin a.k.a Janggel

18 comments:

  1. so bape kali akad nikah? hahahha comel aje cam student luar negara patu kawin kt sana guna wali hakim hahahha (cam mmber aku yg belajo kt UK cmgini la perbuatan dia haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ely:-

      Kekekeke kekdahnya... Kami gigih jadi duta Malaysia di Agra tau! Kekekeke.

      Delete
  2. sape yang nikah sape, muahaha. macam tak cukup korum je.

    ni mesti planning baik punya semua biru.


    zany

    ReplyDelete
  3. kawin lari ekkkkkkk! siap dua laki plak tuuuuuu! hahahaha! cepat balik!

    ReplyDelete
  4. Macam hari raya lah pulak.... :D

    ReplyDelete
  5. aku komen dalam hati mcm lily jugak!! kbai!!!!

    ReplyDelete
  6. Berbaju melayu + baju kurung di Taj Mahal seh... Tema sama lak tu... hehehe.. santek2... ^_^

    ReplyDelete
  7. salam perantau di aidilfitri ke?

    hahahahahaha....

    nice2....

    cepat balikkk!

    ReplyDelete
  8. Zany:

    Nikah sesama sendirikah? huahauahaua

    Mmg dah plan dari Malaysia lagi..

    ReplyDelete
  9. Biqque:

    Kat India je boleh..kekeke

    ReplyDelete
  10. Mie:

    Kan..macam salam perantau..kekeke

    ReplyDelete
  11. Blueewoke:

    Hamboi hamboiiii dah ngikut jejak langkah lily plak..kekeke pasni buat blog dalam hati pulak yer.

    ReplyDelete
  12. Iza:

    Plan baek punya... inilah cara kami travel kekekee

    ReplyDelete
  13. Hanie:-


    Thanks! Dah balik da nie! kekeke

    ReplyDelete
  14. perghhhh....rajin korang bawak baju melayu..hahah

    ReplyDelete
  15. Rayyan:-

    Demi gambar yang cantek, apa saja sanggup kami pikul hahahahaa

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!