2008-11-29

::Melencong::

Alhamdulillah sepelas seminggu menghilangkan diri akhirnya kini gue telah kembali. Macam-macam hal sebenarnya berlaku sepanjang minggu lepas, tapi biarlah ia menjadi sebahagian dari lipatan memoriku.Hikhhikhik..

So..apa citer??? Sekarang ni musim cuti sekolah, memang macam-macam program yang berlangsung di seluruh Malaysia. Budak-budak sekolah memang seronok habis lah melepak kat umah tanpa perlu memikirkan masalah negara! Hari tu aku sempat la juga berjalan-jalan di Bandaraya Melaka!! Hahahhaa bile tu? Minggu lepas la jugak. Yang tak bestnya aku pegi jenjalan sorang-sorang kat Bandar Melaka! Boleh???

Agenda bermula di awal pagi, sebenarnya dah lama juga aku tak ke Melaka. Sebelum ke Melaka, aku dah contact dah memner-member dan juga sedara -mara yang dok kat Melaka... tapi, hampa.No reply!!! Terpaksalah aku membawa diri seorang diri. Walaupun Melaka dengan KL ni tak la jauh mana, cuma sekangkang Deennasour je, tapi memang kalau tak da hal, kakiku takkan dijejakkan ke situ. Tapi minggu lepas, atas urusan kerja, jadi berpeluang lah aku merayau-rayau di Bandar Melaka. Siap kene saman lagik!!! Adoiii Incik MB, gue tidak tahu itu tempat kene bayar paking maaaa...waaaaaaaaaaaaa lenyap gue punya RM 30!!! Nasib baek bukan RM 300!!!

Takpe..takpe... memandangkan semangat bercuti-cuti Malaysia punya pasal...biarpun kene saman aku tetap meneruskan aktivitiku itu. Wah..walaupun dah banyak kali juga ke Melaka, tapi aku tak pernah jemu untuk merayau-rayau di sekitar Bandar Hilir terutamanya di area-area A'Famosa tu. Memang tak banyak perubahan tapi pembangunan di kawasan tersebut sedikit-sebanyak merubah wajah kawasan yang satu ketika dulu lebih tenang...rasanya.

Sambil jenjalan sempat la jugak snap beberapa gambar untuk simpanan di hari tua kelak.. hahahah. Tu kisah siang. Malam pulak, lagi happening.!!! Aku dan 3 orang lagi colleague dibawa oleh En. Azhar [PPMSB] ke satu Syoooorga makanan laut!! Ish..aku memang suka menda-menda laut nih...ikan bakar! Udang! Sotong! Ketam..beraneka jenis masakan ada dihidangkan! Encik azhar kata..."Korang makan la puas-puas! Tempat ni special tau, tak ramai lagi orang tau!".

Erk? betol ke tak ramai orang tau? Abistu nape meriah semacam je tempat nih? Orang bukan main ramai!! Macam ulat taik hehehhe. Apa-apa ajalah..janji aku makan free malam tuh. Lama juga kami melepak di Muara Sungai Duyong. Al maklumlah, makan sambil menunggu hujan berhenti..Hujan memang sangat lebat. Nak tahu hasil dari pemakanan para pirana tuh??? tengok la gambar kat bawah.

Apa lagi yang berlaku minggu lepas??? Oh ya, Majlis Cukur Jambul anak kepada sepupu aku, iaitu Zarith!! Umur budak tu baru nak masuk sebulan, ish comei dan kiut sangat. Time-time macam nih la semua sedara-mara berkompol. Macam-macam cerita keluar. Sempat juga aku pegi tengok wayang dan bersumbang suara di The Curve...memang bz..[bizi ngan benda tak berpekdah..kuikuikui]

Oh ya..Minggu lepas juga, 3 orang yang sangat rapat ngan aku punya Hari Jadi[Birthday]..

"Happy Birthday to My Beloved MOM!!! "[26 Nov]
and
"Happy Birthday to My Cousin~ AYeen!!!"[26 Nov]
and
"Happy Birthday to my Best Fren~Acid!!!"[18 Nov]

Apa-apa pun, kalau ada peluang aku memang nak Ke Melaka lagi, nak try naik Menara Taming Sari pulak sebab hari tu tak sempat...

[Pelik kan entry nih?? macam tak da soul.... aku still "jetleg"]


6 comments:

  1. amboi..amboi..amboi..(bkn versi azwan yea) :p
    ke main lagik ye p melencong...
    len kali ajak la zura ke..ahahaha..
    cian dia p sorg2..

    ReplyDelete
  2. jalan2 kat Melaka??????????

    tak ajak...majuk 26 kurun

    =[

    ReplyDelete
  3. Cikzura:: Heheheh bukan melancong la..tapi melencong.. Bekerja sambil mencuci mata...lain kali kite buat trip g Melaka plak..

    ReplyDelete
  4. CikYanie:: Erk cik Yanie merajuk ker??? hehehe takpe nanti saya hantar Nenek Kebayan jadi tukang pujuk.

    ReplyDelete
  5. kuat die berjln ye..sukenye..ehehe

    ReplyDelete
  6. Hiroshi:: Kengkononnye berjalan untuk eksersais tapi apakan daya...tak da effek langsung kuikuikui....

    bila la nak berjalan ke Jordan pulak....:p

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!