2008-12-01

::Bila Bulan Dan Bintang Itu Tersenyum!!!::

Korang nampak tak "smiley moon" sebentar tadi??? kejadian yang berlaku hanya beberapa puluh tahun sekali...Kagum sungguh aku dengan kebesaran Allah menjadikan keajaiban -keajaiban alam yang tak ternilai harganya.

Mulanya aku tak tau pun pasal benda nih, tapi memandangkan beberapa orang teman aku yang asyik dok hantar SMS suruh tengok, aku pon pegi la cari dan akhirnya... lihatlah sendiri kebesaran Allah.

Tanggal 1 Disember 2008 kita dapat lihat anak bulan bergabung dengan 2 buah planet yang jaraknya beribu-ribu batu jauhnya di antara satu sama lain [the moon is 250,000 miles away, while Venus is 93 million miles away and Jupiter 540 million miles away], Unik kan?? Siapa yang ada tengok kejadian nih tadi?? ?

Akan datang, kejadian seumpama ini dijangka akan dilihat di Australia pada tahun 2036!!huhuhuh Masih adakah aku pada ketika itu???

Fakta::

Planet Venus dan Jupiter [membentuk mata kanan dan mata kiri] manakala anak bulan dibawahnya membentuk senyuman yang paling manis di angkasa malam ini...Subhanallah..

P/s:: Berharmonilah dengan alam sekitar kerana hasilnya amat menakjubkan!!!

14 comments:

  1. Subhanallah..
    Kagum dengan kebesaran Allah dan keindahan dari-Nya

    ReplyDelete
  2. owhh..saya tak tahu lansong pasal smiley moon ni. ni 1st time dgr. wahh..sangat tidak berpengetahuan saya ni. huhuh...sedeynya. tapi lawa ye bulan tu..

    ReplyDelete
  3. Aie:: Subhanallah..setiap kejadian tuhan itu ada maksudnya...

    ReplyDelete
  4. CikSaya:: Tulah..benda ni jarang-jarang berlaku..sebab tu ramai yang tak tahu...

    Cantik je dia senyum umpama sedang mengenyit mata pulak tuh..

    ReplyDelete
  5. wa..somat la..ade x bentuk love..hehe

    ReplyDelete
  6. Attila:: Yup bertuah dapat tengok keajaiban alam kan!! Tak amek gambar ker??

    ReplyDelete
  7. Hitroshi:: Somat memang somat la... betok love????? Hmmm ntah tunggu la kalau2 ada plak nanti.. dalam citer katun banyak la kot..

    ReplyDelete
  8. Nazetnut: Sejuk ker??? panas je nih hahahahahahaha.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah dapat tengok jugak..kebetulan pandang langit..skali.." eh, smiley face!!!!tak sempat bagitau kawan2..sebelah bintang sudah malap...malangnya camera ku tidak menghasilkan imej yg diharapkan..salah setting kot....sedey... :<

    aper2 pun..sukaaa sangat..maha kaya Allah

    ReplyDelete
  10. Beautifullife:: aku pon memula ingat kawan aku memain je sms pasal senyuman bintang dilangit... tapi rupanya keajaiban alam sedang berlaku..heheheh

    ReplyDelete
  11. i saw it~!! the most3 beautiful smile for the whole galaxy..subhanallah..speechless jdnyer when i looked at the 'SMILEY MOON'...alhamdulillah dpt gak tgk sbb bkn selalu kejadian2 seumpama nie berlaku...mgkin pas nie..anak cucu cicit kite nyer turn plak...kan?kan?kan?

    ReplyDelete
  12. Aisyalicious: betol tu! Kadang-kadang ada jugak manusia yg tak amek kesah pun pasal benda- benda ini.
    Apa apa pun, ia tetap satu anugerah, dan sewajarnya ia dihargai dan diceritakan kpd anak cucu cicit piut miut kita nanti!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!