2008-12-06

Reaksi Alam

Terkejut aku bile membaca berita di awal pagi tentang kejadian tanah runtuh di Bukit Antarabangsa awal pagi tadi. Kejadian yang telah mengorbankan 4 nyawa setakat ini dan usaha mencari mangsa masih giat dijalankan.

Bukit Antarabangsa dikenali kerana kawasan perumahannya yang didiami golongan elit. Kebanyakan mangsa tragedi adalah mangsa yg tinggal di kawasan rumah banglo di deretan berhampiran bukit. Pada kejadian yang berlaku awal pagi tadi, rumah-rumah mangsa di seret oleh arus tanah yang menggelongsor dari bukit berhampiran. Ish ngeri bila aku bayangkan situasi tersebut!

Apa-apa pun, semoga anggota penyelamat terus gigih menyelamatkan mangsa. Dan kepada ahli keluarga mangsa, takziah diucapkan.

Alam sekitar telah bertindak balas di atas kejahilan perancangan manusia...biarkan...

6 comments:

  1. mmg kesian, aku baru tau kes ni tadi bila lepak makan tgh hari disebuah restoran di kelana jaya sambil menyaksikan berita terkini tv3..sedey

    ReplyDelete
  2. itulah kebesaran Allah Taala..
    bila Allah mengatakan "kun fayakun" maka akan jadilah...
    itu semua untuk pengajaran kita semua..
    perancangan semuanya hendaklah sempurna dan tidak menyalahi hukum alam...

    ReplyDelete
  3. betul..manusia kepada alam sekitar yg musnah..pe lg janggel bertindak...

    ReplyDelete
  4. Deennasour:: aku pun baru tau jugak masa dgar makcik senah kt seblah umah kecoh2 . Ingatkan rumah dia kene rompak.

    ReplyDelete
  5. Aie: yup, merancang sebelum melakukan sesuatu perkara itu amat penting...

    ReplyDelete
  6. Hiroshi: erk nak bertindak? Aku nak blik kg beraya! Hehehe Selamat Hari Raya Aidil ADHA!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!