2011-11-30

Terasa Bagai Berada Di India!

Assalamualaikum...

Pssttt:- Tajuk takde la kena mengena sangat..sipi-sipi je. 

Sebenarnya nak buat entry Wordless Wednesday..tapi disebabkan aku anti WW ni (memang tak pernah ada) maka terhasil jugak ayat-ayat merapu kat bawah..terima hakikat tangan tak boleh berhenti menaip...:p

Lama jugak aku abaikan blog aku ni, pegi terjah blog kengkawan pon hanya sempat tengok gambar. Tapi aku dah buat lawatan susulan, memang menarik baca kisah-kisah kawan-kawan yang kita suka tatkala diri ini kekeringan sumber dan masa untuk meraban di blog sendiri. Pasrah.

Sepertimana yang aku pernah nyatakan dalam entry sebelum ini, hujung tahun agak sibuk. Ya sungguh tak dapat dielakkan, mana nak kerja, nak layan keluarga, nak layan kawan-kawan, tambahan pulak aku kena setelkan lagi dua event. Walaupun penat, tapi aku suka sebab aku dapat belajar banyak benda baru. Sedih jugak sebab mata Cik Melatie masih tak mampu aku nak beli....sabar je la. Guna apa yang ada, janji hasilnya memuaskan.

Ok cukup merungut pasal diri sendiri. Dikesempatan ini aku nak ucap Terima Kasih pada Chawana sebab menobatkan aku sebagai pemenang dalam Kuiz Untuk Travelholic Yang Bakal Ke India yang dia buat kat blog dia di SINI. *Dalam sibuk-sibuk tu sempat jugak aku jawab soalan kuiz kan!!!! Ye aku kan gigih walaupon bukan aku yang nak ke India hehehe.

Hadiah pon aku dah terima! Terima kasih Chawana di atas sumbangan kepada aktiviti menguatkan lengan tu yer. Mungkin ia sebagai latihan mengangkut beg-beg yang berat tatkala berkelana nanti! Hehehe. *aku suka!

WASSALAM...

Tahniah buat pasangan Hafiz dan Natasya...
Tasya dan hafiz....


31 comments:

  1. Ko asyik amik gambo org kawin jek, gambo ko kawin bila pulak? Atau lebih tepat, BILA KO NAK KAWIN? jgn lupe jemput kitorg tau hehehe.... (errrrr)

    Cik Melatie masih tak mampu ko beli? Bukan cik Melatie tu camera ko ke? selama ni ko pakai camera sapa?

    Terima kasih jugak sebab sudi terima sumbangan yang tidak seberapa dari kitorg jugak :p..PEACE!!

    ReplyDelete
  2. eh! awat yang ni aku leh comment,. few other entry tak leh. ke mata dah rabun max hemm...

    you photographer ke ke ke ke???

    congrates tuk pemenang... i nye tak nak masuk ke??? ehehheh

    ReplyDelete
  3. wah dapat hadiah! syabbassssss...

    ReplyDelete
  4. BlueEwoke:-

    Bile aku nak kawen?? Semestinya bulan 12! Hahaa tahun tatau la belom decide.

    Maksud aku bukan aku tak beli Cik Melatie lagi, aku tak ada lens la chawana, lens aku 50mm je. Yg lain takde.

    Thanks ye bagi aku jd pemenang! Aku suka! Hehehe

    ReplyDelete
  5. Lily:-

    La nape ko takleh komen plak ni? Ke ko tak pasan tempat komen tu kat belah atas tajuk entry?

    Ok nanti aku ubahdia sebelah bawah la.

    Aku ni penembak in the making... Belom pakar lagi.

    Thanks! Tapi aku rasa dah masuk dah kuiz kat blog ko, cuma tak menang je...(Tapi nama aku ada di perenggan pertama heheheh)

    ReplyDelete
  6. Biqque:-

    Ye aku menang tau!!! *sambil lambai2 diva.

    Thanks! :)

    ReplyDelete
  7. contest tak official - yang mari berbalas pantun DSLR ler... orang pandai tangkap gambo kahwin nih sure pandai jual beli pantun. ehheheh....

    ps: terlebih beli crabtree % evelyn ari tuh, nak sedekah ler nih..

    ReplyDelete
  8. Lily:-

    Oh yg kemera pentex punya entry tu eh? Hheheehe ..

    Biasa dah balas2 pantun masa ikot penganten hehhee. Jaga tol seblum pganten masuk umah hahah.

    Ok aku dah pos pantun kat situ! Jawab jawab!!!

    ReplyDelete
  9. ok..spesel entry ko janggel,

    nnt aku kawen, jgn lupa jadik official potograpger boleh? hahaha..tahun bila pun xtau nih! mybe ko dulu la kot..kekek

    ReplyDelete
  10. John:-

    Hahaha ni namanya entry takde maknenye...wakaka

    Hahah bisa diatur, kalo ko kawin nanti kompom aku buat liputan meluas kat blog skali .. eh ko kata dulu nak buat kat Pullman kan? hehehe

    ReplyDelete
  11. *ketuk pintu*
    assalamualaikum!!

    contest Na buat tu ko menang ke? hihihi...tahniah. aku je yg blum announce. minggu ni aku caca marba skit..minggu depan la kot aku announce :P

    nti ko beli le mata cik melatie mcm Na punye..cantik2 tu gmbr..mcm dlm blog john...aku pun tatau apa lens dia pakai. nti dah ada kamera aku aim yg tu jgkle..sonang aku nak teropong sana sini..hahaha

    eh jap, ko amik gmbr org tawen ke? baru aku tau...aku tawen nti bila punya zaman nti sudilah kiranya ko petik gmbr aku yek...aku tau kome sume hebat2 main kamera so sudi2lah memotretkan gmbr aku. hahaha. asalkan jgn meletop kamera kome sudah. tapi...masalahnya BILA??? calon pun tarak...sendu di situ T__T

    ReplyDelete
  12. Fatt:-

    Ha ko tebiat eh? dengan penuh sopan santun bagai hahahahaaa.

    Tu la , insyaAllah aku akan beli mate Cik Melatie tu sebelum bulan 3 taun depan. Nak kene kompol duit huhuhuhuhu ... Na ngan John amek gambar memang lawa. Aku jeles tau dengan gambo2 diorang. Aku yakin kalo ko amek gambo pon memang cantek.

    Haan aku amek gambo org kawen dah lama dah, sejak 2009. Tapi takde la hebat mana pon. Eh boleh, nanti kalo jodoh ko panjang dengan Abang G tu, aku kasi perkhidmatan photograpi baek punya.! kompom meletop la ko nanti! Pasti abang G suka hahahaha. InsyaAllah, jodoh pertemuan semuanya telah diatur oleh Allah. :)

    ReplyDelete
  13. Fatt:-

    Eh lupa pulak jawab salam ko fatt...waalaikummussalam...

    ReplyDelete
  14. nasib baik ai buat wordless thursday.. wakakakak...

    ReplyDelete
  15. Janggel
    err....akak nyer sepupu nak kawen, nak tanya kot2 la sudi ...tahun depan bulan 2 (cuti maulidul rasul-haa..ko jgn sibuk masuk perarakan plak...)
    cer cite bape quotation eh...

    ReplyDelete
  16. Anash:-

    Oh akak ku....wink wink terima kasihla membuka pintu rezeki kepada ku yang ketandusan..

    nanti saya emelkan kat akak quotesyen tu..tapi leh tak nyatakan bajet panten tu baper?

    *Sambil pikir2 terlibat ke tak perarakan maulidul rasul taun depan hehehe

    ReplyDelete
  17. k.Anash,

    agak2 time tu kitaorang dapat tak makan kapkek akak??

    Wahai enchek Janggel, di manakah perasaan seperti di India itewww????? Wahahahaa....

    ReplyDelete
  18. MasMZ:-

    Perasaan seperti berada di India bila Jawab soalan dari Chawana pasal India dan jadi pemenang la hahahaha!

    ReplyDelete
  19. jom anto borang cuti sekarang!! Hahaha

    ReplyDelete
  20. Janggel
    aaa....tak pasti budget camneh...
    tapi email kat akak eh...
    (yahoo...akhirnyer sepupu AKAK KAWEN..)

    MasMZ,
    bole kot...sebab akak sponser sket cupkek masa tuh..Insyallah...

    ReplyDelete
  21. Kak anash:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ apa la ayat akak ni.ok nanti saya emelkan kotesyen. Heheh

    ReplyDelete
  22. Aku dah agak ko amik gambo org kawin nih..heheh nanti aku kawin sekali lagi ngn cawan leh suh ko plak amik yek!!

    Lens kitorg pakai tu kit lens je, 18-105mm. Takde la hebat mana pun, nk beli 18-200mm, cam mahai nak mampus, so pakai je le apa yg ada hahahaha..

    Janggel, ko pakai Canon ke Nikon? Aku & John - Nikon.

    Fatt: Jom juin the club hehehe..

    ReplyDelete
  23. Hanie:-

    Ada eh worldless tuesday? hahahahhaha. belasah je la.

    ReplyDelete
  24. Masmz:-

    Gigih nak hanto borang cuti...nak g mana????

    ReplyDelete
  25. BlueEwoke:-

    Hahaha ala aku amek gambo org kawen tu sebagai bekalan untuk melancong taun depan hahaha..kena gigih cari bajet tau..maklumla belanje beso taun depan hehehe.

    Aku penah ada 18-200 dulu satu ketika *sob sob sob tapi tepaksa jual atas faktor ekonomi. *sob sob sob sekarang aku hanya ada 50mm *sob sob sobs. Itu je punca rejeki ku tika ini.... huhuhuh

    Ehemmm aku Kenon yer...Fatt pon Kenon tau! hahahaha

    ReplyDelete
  26. salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  27. ape hadiah nye? sila tunjuk gambo? ko amik gambo fatt kawen kang, ko amik aku dgn gambo baby baru aku plak.. tp syarat aku senang aje.. aku kena nampak kurus! hahahahhaha

    ReplyDelete
  28. p/s - aku ekceli dh komen before nih.. hilang plak komen aku cisss

    ReplyDelete
  29. Ely Hasrul-

    Hadiahnya baucer main boling ngan kete mainan best wooo! Heheeh

    Eh ko ada komen? Tak receive pon?

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ nanti time nak amek gambo ko kompom aku edit bg meletop2 walaupon ko mmg meletop skg! Jangan riso la. Hehehee

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!