2011-11-01

Poskad Dari Melbourne!!! + Mexico!!!

Assalamualaikum!!! 

Mode Teruje.[Oh akhirnya ada jugak aku entry ke 101 dalam setahun!!!!]

Dalam perjalanan melepas hajat sebentar tadi, tetiba kerani surat datang kat bilik aku dan meletakkan dua keping poskad ke dalam tray masuk. Huh aku pon jeling-jeling je dari jauh, ingatkan orang hantar kad Deepavali ke, atau kad Raya Haji. Biasa la, keje-keje gomen ni ramai je client-client hantar kad-kad macam tu.

Pastu aku pon tengok dari jauh lain macam je kad tu, ada gambo-gambo cantik pulak, selalunyan kalau kad Deepavali mesti ada gambo lampu pelita, atau kad Raya Haji ada gambo anak bulan...(eh ada ke kad Raya Haji?) tapi poskad tu siap ada gambo bangunan-bangunan cantek pastu siap ada gambo mamat hensem tengah main ski!

Alamakkkkk adakah itu kad dari obersi seperti yang dijanjikan? Terus niat nak melepas hajat terkubur! Aku belek-belek dua-dua poskad tu, sah memang dari obersi. Dari Melben (Melbourne) okay! Hehehe thanks Kak Anash, sampai dua poskad tu! Terharu.  Tapi terpikir gak, macamana boleh kad dari Mexico tapi pos dari Melben? hehehe.

Apa-apa pon thanks again to Kak Anash sebab sudi jugak mengirimkan poskad tu. Gigih tau, InsyaAllah saya akan tampal kat "Wall of Fame" saya tatkala tibanya FM seperti yang dikatakan itu. Ahahaa...bile eh nak dapat? kuikuikui.

Dengan tibanya poskad-poskad ini, terasa makin gigih nak pergi travel obersi. Oh ya, rasanya Kak Anash tu pegi Melben secara solo kan? Tahniah ye sebab berjaya menjadi solo traveler! Dah mengikut jejak langkah Fatt nih!!! *jeles.

Ok back to normal life...saya hanya mampu menghitung hari, tanpa pasti adakah hari mendatang itu indah atau sebaliknya....

WASSALAM.

Taraaaaa ni la rupernyer poskad-poskad yang tiba dari obersi.
Lihatlah tulisan Kak Anash yang cute itew~! hehehe
Ops Sila abaikan tulisan di sebalik poskad itu yer, ini bukan gambar Loji Rawatan Enapcemar
Dan ini pulak bukan ladang kelapa sawit dan getah yer, ini adalah gambar kat Mexico.
Dan ini adalah gambar posmen yang hantar poskad ni. :) Eh macam gaya Kak Anash tak?




26 comments:

  1. ooo..ada wall of fame ye?
    kalo cenggini, baik mung doa cepat ambe dpt scholarship yg best2

    ReplyDelete
  2. Isabele;-

    Mestila ada, dah penuh tak cukup ruang dah tu, nak kene bina yang baru... Amin semoga cepat la dapat scholar hang tu yer! Tak sabau nak jejak kaki ke sana!

    ReplyDelete
  3. wahh nnti aku blk sekinchan aku post poskad utk ko. nak?

    ReplyDelete
  4. Ely Hasrul:-

    Waaa poskad sekinchan!!! Rare! Nak nak! Pastikan gambo padi ngan tali ayor ada skali eh! Pastu bubuh setem 2 hengget tau, hehhee. Aku suka kalo ada org memberi ni, aku menerima je hehee.

    ReplyDelete
  5. kak anash tak kasik aku poskad pun...jeles...btw aku ada kirim poskad utk ko dari Bali. kalau sampai bagitau ek!

    setem org main ski tu chantek ok..rare tu

    ReplyDelete
  6. janggelll.....
    haha
    akak saangggaaattttt suke dengan entry kali ini...
    heheheh
    terasa...terharu, gembira, ...nih tengah sengeh2..kena marah dgn bos pun masih tersengeh...
    hahahah...
    you rock janggel....

    fatt,
    jangan kecik ati...
    akak pernah tanya ..nak tak poskad...

    pepepun..fatt, sumber inpirasi(betul ke ejaan tuh?)akak juga...

    ReplyDelete
  7. fATT:-

    Heheh kak Anash lupe kot hehehe, jangan jeles eh. aku baru pestaim dapat poskad dari ozi! hehehe

    Cantik kan setem tu! Aku pon suka. Nampak cam klassik sangat!

    O ko pon bagi posekad kat aku eh? Yesss tak sabau tunggu poskad dari BALI!!! heheh Thanks in advance, Tapi poskad tu belom sampai.

    ReplyDelete
  8. Kak Anash:-


    Hehehe wa rock kapak lu tauuuu! Hahahhaa
    Naseb baik la ada orang suka entry ni...tribute khas ni tau, jangan memain.

    Kene marah ngan bos??? sebab g melben tanpa approval tu ke? hikhikhik, kasi buat muka nyadin je la yer.

    Yes sama gak...fatt sumber inspirasi gak la,....jap takde ke lelaki yg travel solo tegar macam fatt eh?

    ReplyDelete
  9. Janggel,
    ...akak berulang kali baca entry Janggel...
    hahah..sengal syok sendiri
    ...btw..termalu plak nengok tulisan maha cun itu...nasib baik le ayat-ayat akak agak skema dan berbudi bahasa lagi bertatatertib...(heheeh..ekceli malu weh )....
    Akak memang dah menyadinkan muka sekarang..dah tak heran kalau kena 'sound' by majikan...kekebalan kembali...yeaa

    ReplyDelete
  10. Kak Anash:-

    Hahaha semoga sentiasa ceria ! Takpe biasa2kanler menyadinkan diri...senang nanti kendian hari hehehehe.

    ReplyDelete
  11. aku ingat kan kat poskad melben tu ade tulis kelapa sawit n kebun getah..siap koordinat lg tu.. haha

    ReplyDelete
  12. kak anash,
    hehe...akak ada tanya aritu...saje jela kak...sy cuma berkenan kat stamp tu...nampak hensem lak mamat tu...itu time dia pakai goggle, klu bukak goggle mesti tak hensem..selalunya la...hahaha

    chop! akak MIA ke masa gi melben? peh...sy mmg speechless ok...akak mmg best! mmg kena ajau skit bos akak tu..biar dia tau akak ni gengster kampung dusun...hihihi




    janggel,
    aku rasa ada..tp common kot sbb pada aku kalau lelaki buat solo trip benda tu biasa...cuma jarang2 nk jumpa msian female solo backpacker...thn dpn aku ada byk trip solo & aku mmg sgt2 teruja..tak sabar gile

    aku rasa bila travel solo, lelagi backpacking..feel dia lain mcm...sbb waktu ni ko akan diuji dgn mcm2 situasi & ko harus bijak handle sume situasi. aku rasa byk benda aku belajar...especially self-esteem

    ReplyDelete
  13. oh lupe, btw poskad tu akan sampai dlm 1-2 minggu...last time aku penah hantar dr airport jakarta tp tak sampai & it was during 2009 ok! so sama2 lah kita berdoa poskad2 tu sampai...hhehe....klu ko nak tau sistem pos kat indon ni a bit funny. even pos dari pejabat pos besau pun boleh tak sampai oke! so klu sampai tu mmg mirekel...

    aku tak teringt nak mintak add kak anash..klu tak dah kirim aritu...sori kak!

    insya Allah next destination aku akan hantar ;)

    ReplyDelete
  14. ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ tergelak aku baca komen korang!!!

    Kemang;

    Kannnn, hahah aku pon x pasan kat repot tu ada tulis kelapa sawit ngan koordinat segala pastu yg lagi satu ada tulis loji rawatan enap cemar! Hgahaha caption cam kene je ngan gambar kan wakakaka.

    ReplyDelete
  15. janggel,
    kan..sadin makanan bermusim akak...
    (kena mengena ker dgn komen ...?)

    fatt,
    akak MIA pun..dah tanya dulu bebudak HR..bole ke tak??? karang tak pasal masuk labour court..(badminton court ok lagi..)
    so, deme kata "ala kak..pegi aje laa...).MIA jawabnyer....
    wakakakaa...
    uik? nak stem tuh? ala...nape le tak bagi alamat ..akak siap ada extra masa beli stem n poskad tau..teringat fatt...tapi akhirnyer nenek akak yg dapat poskad tuh...hehehe
    lainkali akak bagi alamat, fatt pos poskad eh??tqtq..sukaaa fatt...
    heheh..
    opss..
    nih janggel punya blog..sori..lelebih plak 'borak' dgn fatt...

    ReplyDelete
  16. setem 2hengget?? hoi mahalnye hahahhaa.. haa nnti aku amik la gambo tong sampah kt umah tu patu aku paste kt mana2 poskad hahahha

    ReplyDelete
  17. Fatt;-

    Ooo 1-2 minggu eh? Takpe saya akan sabar mennti. :) *bebunga2 atiku ahahahaha.

    Memang sistem pos kat negara2 membangun ni kureng sket. Tapi luckily negara kita dah so much improve on it.

    ReplyDelete
  18. Akak Anash:

    Arggg sonok baca komen2 masa dalam miting yg bosan ni..*sambil nguap2 untuk kali ke n...

    Saya pon suka makan sadin kak, tapi yg proper masak la, kalau tak kompom masuk jamban je kejenya.

    Tak kesah la nak buat blog ni macam blog sendiri, lagi ramai lagi meriah heheeee.

    Fatt tengok tu, nenek kak anash pon dapat poskad tau! Hehehe cayalah!

    ReplyDelete
  19. Ely Hasrul:

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ setem ² hengget barula bervalue, kihikihuh

    Motip nak amek gambo tong sampah????

    ReplyDelete
  20. amboihhhh "dalam perjalanan nak melepaskan hajat"????? har har harrrrrruskah dimentionkan???


    Lalalalala ada gaksss hall of shame, ehhh hall of fame...

    ReplyDelete
  21. Masmz;

    Ahaksss perlu okay! Bagi menggambarkan jalan citer yang lebih dramatik.

    Eiii wall of shame sangat! Shame on U!!!!

    ReplyDelete
  22. Wall of shame ~ orang masuk mahkamah ~ kena kompaun bagai ado larrrr... cer check cer check ada lagi tak?? dulu kat sana, tu aaaa wall yang i jaga.... har harr....

    Wall of fame tak ado, tapi wall ebiriting dah siap lamo dah! Hehe boleh???

    ReplyDelete
  23. masMZ:

    Ahaks....shame on you! ahaks

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. MKL

      Ye ada 2 je ekceli, sebab saya x pusing habis pun. Kalau baca kisah roadtrip saya di aussie tahun lepas taulah. ;)

      Delete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!