2011-11-15

Keseimbangan

Assalamualaikum...

Dalam tenang ada kalut dan kusut...Kita sibuk mengejar apa yang  ada di depan sehingga kita terlupa pada yang di belakang. Sedangkan yang di depan itu belum tentu tahu arah tujunya, manakala yang di belakang  telah kita tahu sejarahnya.Yang di depan belum tentu akan sama dengan yang di belakang, adakalanya lebih baik tetapi adakalanya juga lebih buruk! Jadikanlah keseimbangan itu suatu kemestian.




20 comments:

  1. gulp.. (toleh kblkg tgk sapa yg tertinggal tuh)

    ReplyDelete
  2. aku x brape nak paham sebenor nye..tapi takpelah

    *angguk2 kepala*

    ReplyDelete
  3. Kemang:-

    Haishhhh ko kanak2, memang susah nak paham... Cer tengok acik Ely tu, senang je dia paham.

    ReplyDelete
  4. Janggel,
    akak paham..akak paham..(Sambil angkat tangan lompat terkinja-kinja...)..hehe

    ReplyDelete
  5. Kak Anash:-

    Hahahah akak , tak seswai terkinja2 untuk entry ni! Hahahahaah.

    ReplyDelete
  6. untuk kawan-kawan yang kita suka

    abihtu utk kengkawan yg tak suke? kejam! uhuks..

    pokoknya di sini, kita kena belajar dr apa yg berlaku di masa lalu & jadikan iktibar di masa dpn. hanya org yg bodoh jatuh ke dlm lubang yg sama 2kali. maksudnya jgn buat kesilapan yg sama 2x.

    relate ke dgn apa yg ko tulis ni? ah, mak tak kisah. janji mak ckp benda yg betul...mak ok ajewww~ *flip hair*

    ReplyDelete
  7. Fatt:-

    Haah untuk kengkawan yg kite suke je. Yg tak suka tak boleh! ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ *aku mmg kejam.

    Aku setuju dengan ayat ko. Kebodohan tak sepatutnya dibiarkan berlaku 2 kali. Ya betul...*sambil mengusap2 janggut yg ciput...

    Huh sejak2 muka dah ekspose ni dah pandai kibas2 rambut!!!!! Ni mesti belajo dr biqque!

    ReplyDelete
  8. mendalam sungguh maksud entry ni.. metafora yg tinggi. look forward to your next entry.

    ReplyDelete
  9. Jom Travel:-

    Haduish sekali metaforaaaaa! Thanks for the support :)

    ReplyDelete
  10. Janggel,
    laa...tak boleh lompat2 eh..
    ok...ok...(sambil tarik beg troli dan menundukan muka ke bumi...)

    ReplyDelete
  11. Kak Anash:-

    Hahahaha boleh tapi kene lompat2 sopan gitew,....segmen ilmiah la katekn wakakaka...

    Tarik beg nag gi mana tu kak??? balik Akedemi ke? hikhik

    ReplyDelete
  12. baru aku paham..aku ni mmg slow sikit



    aku kanak2 ??





    siap ko kat india nanti..ahaha

    ReplyDelete
  13. Hidup ini ada taruhannya.samada kita berani utk berhadapan dengan setiap halangan yang ada atau pun tidak, semuanya terletak di tangan kita.belajarlah dari kisah semalam, I’Allah kita akan jadi insan yang berjaya

    ReplyDelete
  14. Zilla:-

    Betul tu, bak kata fatt jangan biarkan kebodohan berlaku dua kali. :)

    ReplyDelete
  15. Kemang:-

    hahahaha apakah yg akan dikau lakukan??? wakakaka;

    ReplyDelete
  16. deep bro.... aku google sepatah sepatah nih... dlm semua bahasa di asia pacific eheheh

    but i have to agree lar.

    ReplyDelete
  17. Lily:-

    Hahaha hampeh tol ko Lily! Mana ko google tu cer tunjuk sikit.:p

    ReplyDelete
  18. ala mana ada...aku saje ok gaya je lebih...walhal...hahaha. aku pun kekadang rasa org sekeliling aku ni suka tunggu peluang nak pijak aku...tp bagusla jgk sbb pastu barula aku tau sape sbnrnya kwn, sape sbnya lawan...hurmm

    ReplyDelete
  19. Fatt:-

    Tu la dunia ...hidup penuh pancaroba... Kekadang apa yg dilihat depan mata sebenarnya ilusi, bukannya nyata. *ewahhh aku bermetafora lagi нεнεнεнεнε

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!