2011-11-10

Poskad Dari Bali!

Assalamualaikum!!!

Aku tau ramai yang tengah busy sekarang ni, tambah-tambah busy buat assignment dari Fatt, karangan SPM Paper Julai katanya, Quantum Fizik semua ada. Takpe teruskan usaha anda-anda semua!

Ok tadi masa aku baru sampai rumah, balik dari opis aku pon buat la rutin harian sejak 2 minggu lepas yakni menyemak peti surat...dan akhirnya terasa wet wet je dalam peti tu..aku seluk-seluk akhirnya jumpa.!!!! Poskad dari BALI!!!

Syukur alhamdulillah tak hujan hari ni, kalau tak dah tentu-tentu poskad tu basah. Sebab apa? Sebab peti surat rumah aku ni mengong sikit, kalau hujan, air akan masuk dalam peti surat tu dan bertakung menjadi kolam air terjun yang sangat dalam. Habis surat-surat malang akan basah. Sebab tu aku salu je guna alamat opis untuk tujuan surat menyurat.

Ok berbalik kepada poskad yang aku terima dai Bali tu, ia dikirimkan oleh blogger pujaan ramai iaitu Fatt! *tepuk tepuk tepuk. Aku pon tak sangka la boleh dapat poskad dari dia, maklumla aku ni bukan sape-sape, cuma blogger yang pemalu yang tunduk ke bumi.

Tengok gambar poskad tu teringat kisah dolu-dolu masa mandi kat Air Terjun Git Git ni, airnya sejuk nak mampos! Gigil-gigil aku mandi sebab pikir kalau tak mandi nanti nyesal, sebab (berapa banyak sebab la) tah bile la nak datang situ lagi kan.

Anyway thanks Fatt for the poscard. I really like it! .:)

InsyaAllah ada rejeki aku buat timbal balas. :)

WASSALAM!


38 comments:

  1. Been here tooo..... HAhaha...

    Fatt, aku punya poskad mana daaaa???? Errrrrrr

    ReplyDelete
  2. MasMZ:

    Hehehe kenangan....tak sabau nak makan "kari" ....

    ReplyDelete
  3. Janggel
    aik..sama aaaa posing view dengan poskad tuh...
    aik? mana gambar hero korea?
    tak tepek pun??
    (hehehehehehe.....)

    ReplyDelete
  4. Anash;

    Akak tu la, cam sama kan hehehe. Alamak! Hero koria dah depan mata so takyah tepek2 lagi...hahahha *tetinggal gambo tu kat opis huhu

    ReplyDelete
  5. Ely Hasrul:

    Tu lakan... Pandai gak Fatt lukih... Tapi ternyata memang tulisan aku lagi lawo dari tulisan Fatt!!! Hahahaa

    ReplyDelete
  6. wah bunga2 cinta si fatt tu hahahah..

    ReplyDelete
  7. HAHAHA....ada cerita nape aku lukis gambo munge...


    sebab
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    sebab
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    sebab ada spes kosong la!!! ayoyo memandai korang speku!

    oke sbnrnya masa pes aku tulis poskad tu aku belum hangin lagi, pastu 2-3 hari pastu baru aku nak pos dan time tu aku dah hangin dgn org Bali...so sbb tu aku kerat sana sini tulis camtu...tulisan aku mmg buruk aku tau...haha...dah lama tak pegang pen asik pegang kibod itula padahnya...feeling tulisan cantik mcm kompiter walhal kelaut!!

    aku punye poskad tak check lagi ni sbb aku kirim kat alamat kl..apapun aku lega poskad ni smpai...


    ps : mas, ko tak kasik aku alamat camne? nti next time tmpt lain, Insya Allah. tp kena ada alamat la tau!

    ReplyDelete
  8. BlueEwoke:-

    Hhahaha munge-munge berulam durja hahahahaaa

    ReplyDelete
  9. Fatt:-

    tu la derang ni...suka speku bukan2 tau..i pemalu tau!!! hahahhaa

    OOO yer ke, patut la banyak potong2 tu hahaha.. aku pon tatau la apa yg ko hanginkan tu fatt..harap ko dapat share satu hari nanti...*fuh satu hari nanti kan!!! rasa membunuh tak ayat aku? hahahahaha sorry ye..gurau.

    ReplyDelete
  10. Kemang:-

    OOO mende2 cenggitu ko suka ye! Haish!
    hahahaha
    Ko dah balik keje ke?

    ReplyDelete
  11. x penah lagi aku sampai Bali!

    *nanges*

    ReplyDelete
  12. Ada munge.. permulaan yg baik tu Janggel!!!!

    ReplyDelete
  13. encik mie ni memandai. janggel dah ada makwe nama masMZ nti dia ngamok kat cik mie sy tatau!!



    kemang,
    laju eh ko nampak je ape aku tulis. poskad aku dah smpai? poskad kuria dah smpai? tak habaq pun dah smpai #sentap!

    aku sbnrnya hangin sbb aku jumpa few org yg tk jujur, pastu dorg main2kan ucapan "assalamualaikum"..pastu mlm last day kitaorg kena follow dgn 3 org lelaki yg berniat jahat...mmg aku benci sgt pastu. masa last day tu aku rasa nak balik sgt dah, takleh blah rasa nak balik tu. tak penah aku rasa nak balik sgt2 sblm ni kat tmpt2 lain..

    pd aku, Bali patut kena tsunami..eh? sbb aku piss off...

    btw aku rasa cuba ko try usha blog ni..mebi ada beg yg ko berkenan. dia ada kedai..online shop pun ada...so bleh la ko riki & pegi tgk sendiri klu nak puaskan hati

    http://www.backpacksheaven.com/

    ReplyDelete
  14. Maszuber;

    Ooo ye ke x nah g, takpa nanti satu hari try la pi sana. Ok kot.

    ReplyDelete
  15. Mie;-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ gosip!

    ReplyDelete
  16. Fatt:-

    Choi choi choi! Haish jangan buat spekulasi tau, kami teman tapi mesra je tau!

    Mie jangan terpengaruh ngan gosip.

    Oo camtu ke citenye fatt...maybe sebb korg pegi semua pompuan, tu yg diorg kaco tu. Hasih sian ko kan terganggu emosi kat Bali, kalau time tu abg Germs ada mesti dia dah jadi hero. Ehheheh takpe anggap itu satu cabaran kan ... Dunia travell ni penuh pancaroba!!! *cewah

    Ok nanti aku cek link blog tu. Tak saba nak bli beg baru.

    Kemang, awas ko!!! Hahahaha

    ReplyDelete
  17. bunga bunga cintaaaaaaaaaaaaaa layuuuuuuuu di puuuuuuuusaraaaaaaaaaaaaaaa...(lama tak koke nih...kemaruk plak rasanya)

    hoi! ko dok puncak jalil??? ha dah dekat sgt la tu ngan aku! lepak hamid jom! hahahaha!

    ko tau nape posbok ko basah? SBB FATT ANTOR POSKAD AIR TERJUN! silap aribulan, ada gambo salji, ko seluk2, kuar beruang polar hahaha!

    ReplyDelete
  18. hahaha.byk betul pembetulan dlm poskad tu

    ReplyDelete
  19. baru lepas lawat entry masmz.

    AKU DAH TAU! WO! AKU DAH TAU YEY! *running man laju2*

    ReplyDelete
  20. Biqque:

    Ha apa apa!!! Ko jangan nak gosips2 ye, wa tak layan gosips hahahahahahaha!!!!!

    Haah aku dok puncak jalil ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ko puj bape? Hamid tak best la, aku lebih rela mirasa. Tapiiiii aku malu la nak lepak hehhhhhehehe aku kan pemalu!!! *sambil lompat kanggeru.

    ReplyDelete
  21. Biqque ;-

    Ko rajin karok ke? Sedap tak sore ko? Ada cam retis tak?

    Tu la, buatnya aku punya postbox tu ada ayor terejun tak yah susah2 nak hias laman.

    ReplyDelete
  22. Janggel
    hahahahah...
    akak nak tumpang gelak aje
    hahahah...
    (tetiba teringin nak tengok janggel lompat kangaroo...)

    ReplyDelete
  23. Anash:-

    Hamboihhhhhh akak!!!!! Kenmain lagi ye! Nak tengok saya lompat kenggeru eh??? Tungguuuuuuuuuu taun depannnnnn saya lompat dengan kenggeru betol!!! Hahhahaahhahaa

    ReplyDelete
  24. Isabelle:-

    Tu la pasal... Nampak sangat fikiran Fatt tak keruan masa tulis poskad tu hahahaha.

    ReplyDelete
  25. tak layan gosip kununnnnnnnnn! aku nak tgk skit ko layan ke tak! hahaha!

    haah skang mmg lepak mirasa je la...aku tak leh nak enclose puj brapa kat blog ni, kang pencuri2 kat luar sana tu tau plak eiiiii haramjadah tul! (somewhere blkg esso)

    koke??? koke is my middle name tuuuuuuuuu!!! hahahaha! mmg aku kaki tangan mulut telinga sume lah koke. takat lagu kris dayanti, dayang nurfaizah, tetiba bertukar ke rock kapak, jap2 dangdut, sume aku bantai!

    tapi...laki aku bukan sepertiku...so sejak kawin, tak dapek la nak koke...sob sob...(kadang2 curi2 waktu keje gi ngan geng2 sistas aku hehehe)

    ReplyDelete
  26. updated... aku dah letak gambar aku..haahahaah !!!

    aku dah blik dah keje ni.. ni duk blogwalking..

    fatt !! aku x tau smpai ke belom..aku dah lame x blik umah damansara tu...

    ReplyDelete
  27. Biqque:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ situ ke ko duduk??? OMG!!!!!! Dekat bebeno ngan MasMz! Hahahahahaaaaaaa. Weh jom buat gath esok, aku , MasMz dan Kak Anash nak jupe sok. Jom jom!

    Hahahha ooo ko dah jarang koke la eh... Ala mesti jwa ko meronta2 nak koke kan.. Mesti sore ko sedap kan! Hahahhahaha

    ReplyDelete
  28. Kemang;-

    Wowwwwwww dah letak gambo muke ko???? Habislah Biqque nngan ely kompon jadikan ko anak ikan diorang! Hahahahaahahahahha

    ReplyDelete
  29. motip?? haha... aku bukan nye hensem hot kacak bergaya stylo-mylo mcm ko.. uhuk uhuk...

    ReplyDelete
  30. Kemang:-


    Wowowoowowwww ko jangan beri bebudakni imejin aku macamana weh!!! Kang dorang tak lena tido hahhahahaha* cam haremmmmmm!!!!!!!

    ReplyDelete
  31. laaaaaaa masMZ duk blkg tu gak ke??? upmhhhhhhh! apa "lagah"! mana tau selama ke ni penah tersempak, tapi tak kenal ropa! hahaha!

    sok korang lepak mana? aku sok pagi contractor lama tu nak ngantor sepuluh ketul sliding door, aku nak kena cari orang utk beli, kalo tak, penuh kang tepi umah aku tuh! haihhhh!

    ReplyDelete
  32. Janggel,
    apa? esok nak jumpa?akak kerja laaa...waaaa......
    tak pe...korang start dulu wat mini gathering...
    nih..homework akak tak siap lagi nih..karang kena marah oleh cikgu Fatt...

    ReplyDelete
  33. Bbiqque:

    HAah! Jom lepak sekarang (malamni) aku ngan diorg kat Mirasa skg!.

    ReplyDelete
  34. Anash:-

    Kak...takpe saya paham....

    ReplyDelete
  35. Biqque,

    Aku pun takleh reveal kat sini..... hahahahaha..... ntah2 tingkap umah ko tu aku leh intai2 lagi! Hahahahaha

    ReplyDelete
  36. Fatt,

    Gitu rupanya.... Padan larrrr mencik berabis.... Mungkin masa kami pi Bali tu reramai dan ada kawan kat sana jadi tak ada larrr perkara-perkara yang tak diingini berlaku.... Cuma terkena paw sket aaaa kat Jimbaran... tu je sket kot..

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!