2011-11-20

Aksi Pengantin Lama

Assalamualaikum!!!

Minggu ni mood hibernasi. Duduk diam-diam buat aktiviti biasa, tidur, makan, buat kerja rumah, pergi kerja dan seterusnya benda yang sama diulang-ulang. Ada rancangan nak meng"escape"kan diri, tapi terbatal di saat-saat akhir sebab perancangan yang terlampau singkat.

Bulan November dan Disember ni sebenarnya dah masuk musim MENGAWAN. Banyak la pulak jemputan kenduri kendara, sana kawin, sini kawin...sepupu aku pon ada dua orang yang kawin so bolehlah aku jadikan alasan, tak nak bagi sedara-mara busy sebab banyak sangat kenduri kawen kan. hahaha. Bukan setakat sedara mara kawin, kawan-kawan pon sebok nak mengawan jugak..ok biarkan. Jodoh korang kan...

OK sebenarnya nak cerita tentang pengantin lama yang sporting. Walau dah beranak pinak (3 orang) tapi tetap gigih nak posing sakan. Sebabnya, waktu depa kawin dulu, tak sempat nak posing-posing sedemikian rupa. Akhirnya aku pon merealisasikanlah impian murni depa tu, kesian juga sebab beriya-iya buat persiapan sebelum tiba hari ditembak. 

Ok jom tengok aksi-aksi diorang sebagai pengantin lama dan flower girls diorang. Semoga diorang kekal bahagia sampai ke akhir hayat. Uish dua bulan mendatang yang agak busy. So tahan je la mata korang dengan kisah-kisah orang mengawan kat blog ni ye, itupon kalau aku rajin update. Tapi kalau taknak baca pon takpe, aku tak kisah! Bak kata John....AAK? hahaha.

Pstt: tetap akan escapekan dalam masa terdekat diri walau apa pun terjadi....

WASSALAM.

 


15 comments:

  1. Kemang:-

    Aku nak tunggu Sultan Perak sponsor. lalalalal~

    ReplyDelete
  2. tunggu aksi pacik jadik perantin pulak...



    kakakakaka!!

    ReplyDelete
  3. Hanie:-

    hahah kalau saya, pasti penuh dengan aksi melompat dan aksi tangkap gambo sendiri! hahahahaa

    ReplyDelete
  4. Janggel
    pesal kena tunggu sponsor dari sultan perak?
    nih mesti nak jadi 'perantin of the yearrrr 201...'
    jangan lupa jemput akak tau...
    sanggup hambek cuti nih...
    heheheeee

    ReplyDelete
  5. Kak Anash:-

    Mestilah kene tunggu Sultan Perak sponsor! Saya kan rakyat jelata yang setia! *dengan harapan sultan Perak baca.

    Ahakss kalau sultan perak dah sponsor, kompom akak dijemput pakai kereta kuda punya! Ahhaksssss

    ReplyDelete
  6. k. Anash,

    nak kapkek! ~tetiberrrrrr

    ReplyDelete
  7. eh... leh comment lak dah... ehehhe..

    by the way, sultan perak cakap kat aku last week but sbb post ko nih aku tak leh nak comment (mabbe notebook aku sewel kot), aku pun lupa lak nak inpom. dia suruh bagi dia darah nyamuk 7 dulang, jambatan emas dari umah aku gi istana perak, peluh kemang 7 belanga; then dia sponsor ko. hehehhe...

    ReplyDelete
  8. Lily? Nape ko takleh komen? Musykill ni! Mungkin ko tak pasan tempat komen entry di sebelah atas, bukan kat bawah entry?

    Hahah mampos la aku nak bagi darah nyamuk bagai... Harus aku inpot rakyat Melaka buat benda2 tu sebb diorang dah ada experience hehehe

    ReplyDelete
  9. ala sama la.. aku dh terasa ko nye comment post nih mmg agak dengki dgn aku sbb sume komen2 aku xkuar... hinnsshhh hinssshhh marah...

    ReplyDelete
  10. Ely:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ntah² komen ko pedas sangat kot? Tu yg takleh kuar tu haahahah

    ReplyDelete
  11. besela janggel, aku kalu tak komen pedas, mengarut, lucah tu bukan aku la.. hahaha ko pandai2 aje yekk.. :P

    ReplyDelete
  12. Ely Hasrul;-

    Hahah aku teke je. Kekeke betol la tu gamaknye!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!