2012-11-19

Entry Kontot 2: The Missing Head (Candi Borobudur)

Assalammualaikum!

Aku dah selamat sampai ke tanahair semalam dan hari ni rasa nak buat-buat pengsan sebab lama dah coti tetibe masuk kerja pulak kan...lepas tu kerja bertimbun-timbun seumpama tak reti nak habis. Pasrah dan bertabahlah (konsep hakiki).

Ok la, sementara nak mencerna balik cerita-cerita di Jogja dan jugak sambungan cerita-cerita di Japan (tah bile nak habes tah), aku tepek dulu cebisan kenangan yang aku suka di salah satu tempat yang aku pergi haritu. Berbaloi-baloi dan rasa seperti berada di zaman silam. (tetibe teringat iklan Adabi - sajian Istana di Zaman Silam #takdekenamengena dengan cerita).

Tunggu ya....

OK nak buat kerja. Saya nak jadi rajin teramat hari ni.

Candi Borobudur, Jawa Tengah, Indonesia.

WASSALAM.


16 comments:

  1. giteww.....terover rajin nampak! hahah

    ReplyDelete
  2. John:

    Hahahah biasala..katanya komited.
    Sudeh.
    Maliobor0~ Malioboro~ Ma Li O Bo ro~

    ReplyDelete
  3. kepala patung tu hilang...kena curi ke

    ReplyDelete
  4. kalau ada keja yang boleh abih, bagitau la..nak try jugak.. he he

    ReplyDelete
  5. Jimmy:

    Ye kena curi dan kebanyakannya di jual di eropah. Setengah nya jugak hilang masa gempa bumi.

    ReplyDelete
  6. Farikica:

    Entahle, tak penah pulak lepak malam2 kat situ.

    ReplyDelete
  7. Norh:

    nak ke keje tu? Kejenya benti keje.
    Lalalala

    ReplyDelete
  8. Kak Anash:

    Nak cuti lama mana pulak. cukup2 le tu.

    ReplyDelete
  9. ada pulak kontot2.. patung x berkepala tu xde yg ikut ko balik sini ker.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan arif:

      KEKEKEKE ntah le tatau ada yg ngikut ke tak.

      Delete
  10. INI JE KE???? pendeknyeeeeeeeee....

    ReplyDelete
  11. Fatt:

    Ye la, dah nama pon entry kontot.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!