2011-08-14

Iftar Di Rumah Sifu Vs Birthday Party Sifu

Assalamualaikum!!!! 

[Sebelum tu jom like page SINI dan SINI yer]

Bulan-bulan puasa ni, napsu nak update blog pon rasa lemau je. Banyak sebenarnya story tapi bile dah malas, paham-paham saja lah yer.

Sepanjang 14 hari dah kita berpuasa ni, aku tak pernah lagi berbuka puasa di luar bersama kawan-kawan. Tapi semalam, sebab nak meraikan hari jadi seorang kawan (sifu) maka terbuka jugak la aku kat luar. (Aikkk ayat apakah?).

Di hari kejadian, aku mendapat mesej daripada KJ yang katanya nak buat seprais parti untuk sifu. Maka komplot di antara aku, KJ dan HD bersama-sama si isteri sifu pon terjadi! Macam-macam cerita yang diolah supaya sipu tak tau akan perancangan kami. 

Aku, HD dan KJ bertolak ke Shah Alam pada jam 4 petang. Masuk je Federal Highway hujan turun selebat-lebatnya! Gile betol sampai tak nampak jalan. Kami pon dah berkira-kira membatalkan niat nak ke PARAM kat tepi Stadium Shah Alam tu. (Pasar Ramadhan). Memang sah kami tak boleh pergi PARAM! Cadangnya nak beli ayam golek sebagai menu utama, tapi tak dapat la nampak gayanya. Kami terus tukar plan ke Plaza Alam Sentral (PAS), terpaksala beli KFC je (plan bekap kami). Kami juga sempat beli kek, kalau tak bukanla besday parti namanya!

Tak berapa lama kami di PAS akhirnya hujan yang maha lebat pon berhenti. Alhamdulillah, senang sikit nak merayau, kami neneruskan hajat ke PARAM di sebelah Stadium Shah Alam tu, terbaik la PARAM tu! Macam-macam makanan ada di jual dan yang penting harganya tak cekik darah macam kat PARAM di Putrajaya! Kekadang aku rasa ada hikmahnya Allah turunkan hujan maha lebat sampai payung semua tonggang tebalik, bagi peringatan pada para peniaga PARAM supaya jangan melampaui  batas ...ye tak? Wallahualam.

Lepas selesai urusai meronda-ronda di PARAM, kami pon terus menuju ke rumah sifu. Tak sabar nak jumpa anak-anak sifu yang lincah dan somel itu! Adam si Ultromen dan Adib si Bumbum hahaha. Parking je kereta depan rumah sifu, terkejut dia tengok kami datang! Hahaha tu la namanya serperais!

Waktu berbuka puasa pon tiba, apa lagi makanan yang berlambak-lambak di atas meja habis dikerjakan terutamanya oleh si KJ! Haish makan melampaui batasan! Selepas selesai solat maghrib, kami semua bertungkus lumus menghias rumah bagi ada suasana parti besday, sementara si sifu masih di atas (dalam bilik, bersolat). Bila sifu turun je terus kami laung Selamat Hari Jadi! Terharu la kononnya si sifu tu hahaha. Bagusla, orang kata meraikan warga tua ni dapat pahala, ye dak? hahahha ops.

Malam tu kami sambung makan dan makan dan makan lagi. Sampai semuanya naik lunyai dan kembang. Tapi sifu kata badannya menten turun 8 kilo, hummm sampai bile agaknya menten 8 kilo tu yer...? tunggu dan lihat je lah.

Kami bergerak pulang dari rumah sifu dah hampir pukul 10.30 malam. Ada lagi aktiviti kami malam tu, sebab dah berjanji dengan sorang lagi sifu di Dataran Shah Alam. Susah jugak nak ke sana sebab banyak kali sesat, tapi berkat kegigihan kami dan HD yang membawa kereta berbau kedai itu, akhinya kami sampai juga ke Dataran Shah Alam dalam pukul 11.00 malam...Humm apa yang kami buat kat sana eh? Tunggu next entry ya.

PEACE!

Singgah PARAM Shah Alam untuk beli keropok lekor!
Sebahagian daripada juadah berbuka kami...diulangi, Sebahagian.
Decoration yang sempat ditepek sebelum sifu turun.
 
Antara yang paling busy malam tu...hehehe
Tu dia sifu Abu dah menjelma! Kurus kan!!!!
Sifu dan family...mana Adam???
Haish...ada gak yang ngidam nak motong kek!
Psttttt: Gambo pakai hpone murah...tu yang tak berapa semenggah..harap maklom.

Psttt 2: Cubaan update blog pakai handphone berjaya! Yessss!!!



16 comments:

  1. pandai tak membuat angkara????? ehehee...... sipooo ternganga dari dapur nengok kita sampai!!!!! Hihihi....

    psst : amboihhhh ehemmmmm sempat kutukzzz nampakssss :p September jangan lupa!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ke sipoo tu mmg buat2 terkejut? hahahaha tatau la.

    September raya lalalalallaa.

    ReplyDelete
  3. hepi befday sifuuu.. ekekeke..

    janggel. regarding LP indo tu, aku sendiri pon konpius . yang mane satu ah yg betol nye? ke die bersiri ? aiya x kan nak kena beli sume siri2 tu.. dah ler LP ni mahal.. uhuhu

    eh2, ko da ade LP ape dah?

    sori off topic pasai befday parti jap.. hihi

    ReplyDelete
  4. Kemang:

    Hahaha no problem, ko boleh tulis apa saja di blog aku. Bebas.

    Tu la.aku pon kompius gak..hanya Fatt je yang tau jawapannya aku rasa hhehee. Sebab buku LP ni kan banyak yg dicetak rompak, so sebb tu aku pon tak sure yg mana yang ori.

    Aku tak penah ada sebijik pon buku LP ni, tapi aku follow LP kat Astro. Mmg best! Nanti satu har aku nak buat koleksi jugak la buku2 LP ni, sebagai rujukan.

    ReplyDelete
  5. haha. okay nanti aku merapu meraban kat blog ko yek.. hehe

    ni ha. aritu kan fatt ade cite yang die beli LP kat cambodia USD6@8 kot.eh kat cambodia ke kat mane ntah..lupe dah.. die kate yg tu pirate punye tp die x kesah sebab isi die same jek. adess kena tanye die nihh...

    fatt ooo fatttt.. mane ko weiii??

    tu ler, aku pon berhajat nak kumpul.. tapi buku ni mahal ler :( aku selalu masuk MPH kot2 la ade sale gila2 tapi tarakkkkk... tapi best buku LP ni, sebab detail die punye info tu..betol x janggel?

    ReplyDelete
  6. Kemang:

    Tak kisah, you are allowed tapi jangan ganas2 sudah le... Bahasa bair berlapik hahaha.

    Yup aku ingat citer Fatt tu, yang dia beli LP cetak rompak kat Siem Reap tu. Kalau ada jual yg macam tu kat Malaysia kan best, boleh borong seguni.

    Yup LP ni info dia bagus dan live! Sape yang suka travel dan nak tau pasal negara orang sangat molek memiliki buku itu.

    ReplyDelete
  7. isk...entry ni ada bau kedai blekberi la...huahuahua

    ReplyDelete
  8. Isabelle:

    Hahaha Is, kedai berry berry Ungu yer.

    ReplyDelete
  9. janggel ! AAX buat promo. pi tgok blog aku , aku ade list sikit2 die punye harga. date random je aku pilih.. so pi la book if interested :)

    ReplyDelete
  10. Kemang:

    Uish yer ke? kene tengok ni..sat naaa aku pi blog ko. zasssssss!

    ReplyDelete
  11. ye lerr... ko nak pi mane pulak pasni ? booking x? ngehehe

    ReplyDelete
  12. Kemang:

    Perancangan nak merayau2 tu mmg banyak tapi masa ngan ongkosh nya saja yg belom mengizinkan. InsyaAllah aku ke Perth dulu kot sebb tiket dah beli. Cuma semangat nak ke situ je belom mari lagi huuhuhu.

    ReplyDelete
  13. ohhh.. pi mintak semangat ngan fatt.. die pro bab perth ni,.wahaha

    ReplyDelete
  14. Kemang:

    hahah dah lama dah mintak semangat ngan Fatt, banyak sangat info sampai blur hahahahha

    ReplyDelete
  15. haha..lame fatt meghilang..senyap je die 2-3 arini..

    ReplyDelete
  16. Kemang:

    Aku rasa Fatt kene panah petirrr la. haish semoga dia muncul kembali.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!