Skip to main content

Teaser 2: Misi Suci | Misteri Sekinchan

Assalamualaikum!

Fuh penat betul semalam, road trip ke Sekinchan, Selangor. Dalam ramai-ramai #travelholicawesome tu, ada jugak yang tak pernah jejak kaki sampai Sekinchan! Ok inilah masanya ye dak?


Penuh #drama ! Penuh tipu muslihat ! Dan Penuh keseronokan! 

Eh kejap, buat apa pegi Sekinchan reramai tu? Rombongan meminang untuk Helmi Danny (nama dulu John, tetiber jadi Danny) ke sebab dia takde dalam misi ni? Atau pergi kenduri cukur jambul? Nantikan full story (entry) dalam sedikit masa lagi ya. 


Psst: Pening banyak entry + kerja tertangguh.

WASSALAM.

Comments

  1. gambar aku takde...kbai. korang kene ganti trip ke ladang sawah padi nih!!!!

    ReplyDelete
  2. patut nama danny tuh camni..
    Danny (John- Dalam kenangan) haha

    beriya semua berjalan..

    ReplyDelete
  3. kan?
    tuh la danny tak de
    tuh la shahrule tak de
    tuh la...tak sume ada...

    kbai...

    ReplyDelete
  4. Danny:

    Huh? Trip gantian??? tengoklah....hahahaha

    ReplyDelete
  5. Shahrule:

    John dalam kenangan??? nak kene buat tribute ke? HAHAH

    part berjalan mmg wajib beria okay!

    ReplyDelete
  6. Kak Anash:

    Diorang takde, tapi saya ADA!

    ReplyDelete
  7. aku nak cabar sume, kat taman tasik tepen nanti pakai baju ala2 drama melayu pegang company juta2 yg anak2 diorang slalu gi europe!!! ada bran???

    ReplyDelete
  8. biq, i cadang semua pakai baju WEDDING tangkap gambo! ada bran?!??! HAHAHHAH

    ReplyDelete
  9. aku cabar semua tak pakai apa2, atau dlm kata erti lain, BOGEL..ade berani?? muahahahaha


    p/s: Inilah platform utk korang jadi lagi GLAMER!! amacam???

    ReplyDelete
  10. Danny, u kate sawah padi ade blkng rumah jek, so sila terjah sendirian.. alaa kesian plak..

    misi Suci belum abis, sabar2 kawan2..

    ReplyDelete
  11. Bique:

    Wow ala-ala cerita Bangsawan gitu eh? eh silap antara dua darjat ke??? Me ok jer kekekeke...wowowowow tak sabo g tepen.

    ReplyDelete
  12. Lily:-

    Baju wedding???? Sapa nak pakai baju wedding orang asli cepat angkat tangan! Cantik tau sebab natural beauty.

    ReplyDelete
  13. BlueEwoke:

    Bongokssss apa kata ko sekeluarga try dulu? pastu Danny follow?

    ReplyDelete
  14. Cawan:

    Setuju dengan anda!
    Yeah menari joget sket!

    ReplyDelete
  15. hoh!! apa punya fesen gitu!!
    sah akak terkeluar dari senarai...
    hahaha
    akak ade baju kurung jerr...

    ReplyDelete
  16. patut pg smpai ujung bankenal sana, ade taliair err ape ke nama tuh hah kunci air.. patu sungai yg bersambung dgn hutan tuh mmg santek la (ditambah dgn ngauman singa, harimau yg kenkadang bleg didengari juga sungai yg mcm kompom aje tenang ade buaya itu..) hishhh korang nih.. next time ahkak bwk pusing ye..

    ReplyDelete
  17. Kak Anash:

    Hahaha pasrah, akak wajib masuk list!

    ReplyDelete
  18. Ely:

    Takut nak jalan sampai ujung sebab nanti tuan bendang tembak sebab masuk tanpa ijin kekekeke,

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Sehari Di Bohey Dulang Dan Sibuan Island, Semporna

Assalammualaikum!!!
Seperti yang dijanjikan, aku nak cerita sedikit tentang trip aku ke dua buah pulau yang terletak di dalam Daerah Semporna, Sabah. Sebelum tu moleklah kiranya aku cerita dulu macaman aku boleh ke sana.
Kisahnya, aku telah join satu group Instagrammers di Tawau ni (@Towautown) yang telah menganjurkan satu aktiviti meet up dengan followers IG mereka ke Pulau Bohey Dulang dan Pulau Sibuan. Memandangkan aku memang 'mereput' habis kat Tawau ni, makanya aku dengan pantas send whatsapp kat Qimayra (admin @tawautown) bagitau nak join trip tu. Alhamdulillah dengan pantasnya aku terus bayar duit trip yakni RM 87 (termasuk makan/ duit bot/ duit bas) dari bandar Tawau! Fuh start hari pertama bayar tu dah tak sabar-sabar dah aku menghitung hari.
Tiba hari yang dinanti, kami berkumpul di hadapan Dewan Masyarakat Tawau seawal jam 7.00 pagi. Dari situ kami menaiki dua buah bas yang disewa khas (aku tak tau berapa harga sewa bas tu sebab dah termasuk sekali dalam harga pakej…

Food Hunter: Rumah Makan Cibiuk, Kajang - Selera Masakan Sunda

Assalammualaikum!!!
Sekarang ni dah masuk dalam 10 hari terakhir Ramadhan, amacam semua? Rasanya masing-masing dah tak sabo-sabo nak raya la tu... jangan dilupa, kejar juga pahala puasa di sepuluh malam terakhir ni yer. Zakat  fitrah dah bayar ke? Kat Selangor ni masa aku bayar semalam harganya RM 7 sekepala. Bayarla zakat tu sebab ianya perkara wajib bagi yang mampu, untuk membantu pada yang memerlukan.
Ok nak cerita pasal berbuka puasa. Haritu, ada sorang member kat opis ni memperkenalkan satu restoran yang bagi aku sangat best untuk bersantap bersama keluarga dan kawan-kawan. Bagi sesiapa yang teringin nak merasa masakan Sunda (salah satu bangsa di bahagian Jawa Barat, Indonesia) boleh la cuba datang ke restoran ni. Nama restoran yang aku maksudkan ni adalah Rumah Makan Cibiuk! Dengan tag line "Rajanya sambal" memang sesuia la sangat sebab di rumah makan (restoran) ni disediakan pelbagai jenis sambal (sambal belacan, sambal halia, sambal mangga dan lain-lain) serta ulam-u…